marți, 19 martie, 2024

Comuna Hoceni, locul in care dascalii castiga ca in Europa

Distribuie:

Publicat:

 

In cel mai sarac judet, in comuna Hoceni, trei mii de locuitori se bucura de asfalt, apa curenta, canalizare, iluminat public si dispensar. Mai presus decat orice, de curatenie si ordine.

 

Aici, aproximativ 200.000 de lei pe an reprezinta bugetul comunitatii, insa chiar si asa, marile realizari au fost posibile cu fonduri europene si programe nationale de dezvoltare.

 

In comuna Hoceni, au ajuns nu mai putin de 7 milioane de euro. O buna parte din bani a fost investita in copii. Patru gradinite s-au construit, au fost modernizate sase scoli iar elevii claselor primare din toate satele beneficiaza in fiecare dupa-amiaza de after-school. Totul din bani europeni si in parteneriat cu Asociatia Salvati Copiii.

 

Nu doar copiii sunt privilegiati, ci si dascalii care iau un salariu de pana la 3.000 de lei pe luna pentru aceste activitati, pe langa salariul de baza pentru activitatea de zi cu zi.

 

Un dascal cu vechime poate castiga lunar si pana la 6.000 de lei pe luna. Finantarea este valabila doar doi ani, insa, edilul este sigur ca lucrurile nu se vor opri si ca, un proiect va atrage dupa sine un altul, toate in scopul unui trai mai bun.

Ce este interesant este ca la Hoceni nu se stie de abandon scolar. Din cei 106 copii, doar unul a abandonat cursurile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img