sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Concediu de crestere a copilului. Iata beneficiile pentru ambii parinti

Distribuie:

Publicat:

Noile reglementari in privinta concediului de cresterea a copilului stipuleaza benefici si pentru parintele care nu a cerut acest drept.
 

Modificarile recente aduse Ordonantei de urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor vizeaza o serie de noi obligatii impuse in special angajatorului, dar si angajatului. Noile reglementari in privinta concediului de cresterea a copilului stipuleaza benefici si pentru parintele care nu a cerut acest drept. Modificarile recente aduse Ordonantei de urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor vizeaza o serie de noi obligatii impuse in special angajatorului, dar si angajatului.

Potrivit ordonantei, cel putin o luna din perioada totala a CCC este alocata parintelui care nu a cerut acest drept. Astfel, prin modificarile aduse recent de Legea nr. 89/2019, angajatorul celuilalt parinte este obligat sa aprobe luna de concediu, iar perioada in care se acorda aceasta se stabileste de comun acord cu angajatul. Obligatia de a acorda acest concediu cand e cerut este acum prevazuta expres in OUG nr. 111/2010.
 

E bine de stiut ca luna de concediu nu este transferabila, in sensul ca daca parintele refuza sa beneficieze de ea, aceasta nu i se va acorda partenerului sau, iar parintele nici nu va beneficia de indemnizatia la care ar fi avut, altfel, dreptul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img