marți, 16 aprilie, 2024

Conceptul de Smart City a evoluat mult; au început să apară bugetele dedicate

Distribuie:

Publicat:

Conceptul de Smart City a evoluat mult în România în ultimii ani, iar astăzi au început să apară bugetele dedicate, a declarat Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City şi Mobilitate (ARSCM), într-o conferinţă organizată la Romexpo.

'Avem peste 7 miliarde euro disponibili pe fonduri europene pentru dezvoltarea comunităţilor, pentru Smart City. Conceptul de Smart City a evoluat foarte mult în România în ultimii ani. Dacă acum doi ani noi promovam acest concept, beneficiile unei comunităţi creativ inteligente, astăzi încep să apară şi bugetele. Primăria Constanţa, acum două săptămâni, în bugetul pe 2018 a prevăzut bani pentru Smart City, la Satu Mare la fel, la Consiliul Judeţean Iaşi la fel, la Reşiţa la fel, la Cluj, la Braşov, Oradea, inclusiv în Bucureşti. Acest concept iese din zona de teorie şi intră în vieţile noastre', a spus Dumitraşcu.

El a precizat că Alba Iulia are cel mai dezvoltat proiect de Smart City.

'La Alba Iulia avem cel mai dezvoltat, corect şi complet proiect de Smart City din România. Sunt 73-74 de soluţii de Smart City implementate deja, în curs de testare. Sunt peste 40 de companii, ONG-uri, clustere, diverse conglomerate care deja lucrează la partea de Smart City din Alba Iulia", a adăugat oficialul ARSCM.

Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate (ARSCM) organizează în parteneriat cu Romexpo, în perioada 8 – 11 martie 2018, un eveniment dedicat conceptului Smart City.

Programul Smart City Urban Projects se află la cea de-a doua ediţie şi include o Conferinţă Internaţională ce reuneşte specialiştii domeniilor componente Smart City. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img