marți, 19 martie, 2024

Concluzie neasteptata in cazul bebelusului care a murit dupa botez la Iasi

Distribuie:

Publicat:

Concluzie neasteptata, in cazul bebelusului care a murit dupa botez. Rezultatul necropsiei este cu adevarat tulburator. Va reamintim ca bebelusul a murit la saptamanii trecute.
Bebelusul
 de doua luni, care a murit la sfarsitul saptamanii trecute, dupa botez, in comuna Ciurea, din Iasi, s-a inecat cu lapte, sustin surse din cadrul anchetei, citate de corespondentul MEDIAFAX. Reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei sustin ca slujba de botez s-a desfasurat normal. Surse din randul anchetatorilor au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca, in urma efectuarii necropsiei bebelusului in varsta de doua luni, mort dupa botez, a fost stabilit ca micutul a facut stop cardiorespirator, dupa ce s-ar fi inecat cu lapte.

La randul lor, reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei sustin ca slujba de botez s-a desfasurat normal si ca preotul nu a facut niciun gest neobisnuit.

Marian Timofte, vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei sustine ca atat slujba, cat si gestul scufundarii copilului au fost la fel cum sunt de fiecare data si ca bebelusul a plans, ca a fost leganat si i-a fost data suzeta.„L-am intrebat pe preot daca ia in calcul totusi posibilitatea ca la momentul scufundarii in apa copilul sa fi inghitit apa si el a exclus total. La spital am inteles ca s-a gasit lapte in gura copilului, nu stie preotul ce ar fi putut duce la decesul copilului, era foarte afectat de tot ce s-a intamplat. El, dupa ce incheiase slujba, era in Sfantul Altar cand a auzit in biserica agitatie, atunci s-a intors si impreuna cu tatal copilului au aplicat primele manevre de resuscitare pana a venit salvarea”, a declarat, luni, presei, Marian Timofte, vicar administrativ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Oamenii din satul Curaturi, comuna Ciurea, considera ca preotul nu a fi gresit cu nimic si spun ca imediat dupa incident parintii erau disperati. Sotia clopotarului a declarat ca sotul sau i-a povestit ca totul s-ar fi petrecut normal si ca cel mic a plans si inainte si dupa ce a fost scaldat in cristelnita.

„A fost totul normal, copilul a plans si inainte si dupa, i-a mai dat ca sa il impace oleaca din biberon, a avut loc botezul, inconjurul mesei, imbracarea copilului si la impartasanie… cred ca nu mai respira. Nasul a observat ca avea vanat la tample, probabil de plans, ca a plans foarte mult si inainte si dupa”, a explicat femeia.

Un copil de 2 luni a murit, sambata, in localitatea ieseana Curaturi, din comuna Ciurea, dupa botez, politistii demarand o ancheta in acest caz, pentru a stabili cine se face vinovat de moartea copilului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img