joi, 28 martie, 2024

Conform unui studiu aproape 20% din mancare este risipita prin supraalimentare sau aruncare

Distribuie:

Publicat:

Potrivit unui studiu, aproape 20% din mancarea disponibila consumatorilor este risipita prin supraalimentare sau aruncare, conform unui nou studiu.

Populatia lumii consuma cu 10% mai multa mancare decat are nevoie, in timp ce aproximativ 9% este aruncata, scrie Science Daily.

Savantii de la Universitatea din Edinburg au analizat zece etape cheie in sistemul global alimentar, inclusiv consumul de alimente si cresterea si recoltarea culturilor, pentru a cuantifica amploarea pierderilor.
Folosind datele colectate de Organizatia Alimentatiei si a Agriculturii a Natiunilor Unite, echipa a descoperit ca se pierde mai multa mancare decat s-a crezut anterior. Eforturile de a reduce miliardele de tone risipite pot imbunatati accesul la hrana al tuturor.

De asemenea, echipa de cercetare a recomandat sa consume mai putine produse animale, sa nu risipeasca alimentele si sa nu depaseasca nevoile nutritionale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img