vineri, 19 aprilie, 2024

Confruntari intre Armata egipteana si islamisti in Peninsula Sinai – S-au inregitrat peste 50 de morti

Distribuie:

Publicat:

Cel puțin 47 de islamiști și cinci militari egipteni au murit în urma unei ofensive a Armatei egiptene în Peninsula Sinai împotriva grupării teroriste Stat Islamic (ISIS), potrivit informațiilor publicate de forțele armate, citate de Al Jazeera potrivit mediafax.

Potrivit declarațiilor reprezentanților Armatei, membrii ISIS dețin „arme de diverse tipuri, muniție, dispozitive explozive”. Printre militarii egipteni uciși în conflict se numără și un ofițer. Autoritățile de la Cairo au informat că au 158 de persoane au fost reținute.

Forțele armate egiptene au neutralizat 385 de dispozitive explozive destinate unor atacuri planificate asupra forțelor de securitate. Armata nu a specificat exact momentul petrecerii acestor evenimente, însă a explicat că operațiunea este parte a eforturilor autorităților egiptene de a destructura grupările armate din regiune.

Peninsula Sinai, din nord-estul Egiptului, este puternic afectată de violențele provocate de luptătorii ISIS. Armata egipteană a lansat în februarie 2018 o operațiune la nivel național împotriva grupărilor islamiste, cu precădere împotriva celor din Sinai. Aproximativ 650 de islamiști și 45 de militari au fost uciși de la începutui ofensivei, potrivit Armatei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img