vineri, 29 martie, 2024

Conjunctia “Luna – Saturn” vizibila din Barlad

Distribuie:

Publicat:

Sambata 22 august 2015 intre orele 20.30 – 22.30, Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Parvan” din Barlad, judetul Vaslui va organiza observatii astronomice in strada.

Aceasta activitate se va desfasura in zona parcului „Victor Ion Popa”, pe trotuarul de la  strada principala (langa statuia lui Mihai Eminescu). Scopul acestei activitati este popularizarea si promovarea astronomiei in randul publicului barladean.

Trebuie sa mentionez ca in seara de 22 august 2015, planeta Saturn va fi in conjunctie cu Luna (Luna va fi aparent aproape de planeta Saturn). Conjunctiile sunt fenomene astronomice fara importanta stiintifica, dar sunt un bun prilej pentru popularizarea astronomiei in randul publicului.

Cei care vor trece prin centrul orasului Barlad, o sa aiba posibilitatea sa priveasca prin telescopul din dotarea institutiei noastre si o sa putem admira impreuna Luna si planeta Saturn.

Mai trebuie sa precizez ca observatiile astronomice programate pentru data de 22 august 2015, se vor desfasura numai daca cerul va fi senin. In cazul in care conditiile meteo nu vor fi favorabile, aceasta activitate va fi anulata!

Dumitru Ciprian Vintdevara
Muzeograf Planetariu/Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Parvan” Barlad, judetul Vaslui.
Coordonator Astroclubului „Perseus” Barlad, judetul Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img