vineri, 29 martie, 2024

CONSILIERII PSD BARLADENI S-AU SUPARAT PE EDILUL BOROS

Distribuie:

Publicat:

„ Suparat, suparat sunt”… pe primarul Dumitru Boros. Consilierii social-democrati barladeni  sunt hotarati sa nu se mai prezinte la nicio sedinta de Consiliul Local deoarece primarul Dumitru Boros nu a „ catadicsit” conform  legii sa isi prezinte raportul de activitate dupa ce s-a implinit un an de cand acesta a preluat conducerea orasului.  

„ Astazi, 11 august 2017, in conformitate cu legea administratiei publice locale, grupul consilierilor PSD a depus raportul de activitate care marcheaza un an din mandatul acestui consiliu.

In acelasi timp constatam ca, desi au fost facute apeluri repetate in acest sens, primarul nu si-a indeplinit pana acum aceasta obligatie legala. Drept urmare, decizia unanima a consilierilor locali ai partidului nostru este aceea de a nu ne prezenta la urmatoarea sedinta a CLM Barlad si, eventual, nici la celelalte sedinte, pana cand domnul Dumitru Boros nu isi va depune la randul sau raportul de activitate.

Consideram ca este un gest firesc, de normalitate si de transparenta administrativa fata de opinia publica, presa si cetateni” se arata in comunicatul de presa.                                                                                  

ISI DORESC DE LA BOROS CEEA CE NU AU FACUT NICIODATA EI.                                                               

Este de apreciat gestul lor dar inainte de a „ arata paiul din ochiul vecinului trebuie sa vezi  barna din ochii tai”. Trebuie  amintit faptul ca fostul edil, tot social democrat, Constantin Constantinescu nu a prezentat niciun raport de activitate. Erau acele celebre scrisori pe care barladenii le gaseau in cutiile postale ( tiparite din bani publici si la care niciun consilier PSD-ist nu s-a opus) prin care li se prezentau maretele realizari. In cazul lui Titi s-a vorbit despre aceste lucruri odata cu lansarea „ strategiei de dezvoltare a Barladului” si lucrul acesta s-a intamplat intr-o conferinta de presa. Acum , in 2017 consilierii isi doresc un raport de activitate „marca Boros”.  Fara sa avem nevoie de pastile de memorie sa ne amintim , impreuna, ce s-a votat in aceste 12 luni.                                                     

OPOZITIE DE FORMA IN CLM BARLAD.  

Cu majoritate a fost votat bugetul orasului pentru anul 2017, ajutorul de minimus si majorarea utilitatilor , alegerea viceprimarului, banii alocati in fiecare luna pentru activitatile culturale, numirea in Consiliile de Administratie ( Reiser, CUP, spital) a unor nume ce au castigat „ concursurile” pe baza performantei, acordarea de sprijin material unor biserici din Barlad, majorarile salariale inclusiv pe ale dumneavoastra.  Si lista ramane deschisa! Ceea ce ati omis dumneavoastra, distinsi consilieri, este ca primarul va fi sanctionat de alegatori. Ca si in cazul Dvs!  Numai ca functia  in acest consiliu nu este de a face „ opozitie” doar cand Boros nu isi prezinta raportul de activitate ci sa faceti ceva pentru cei care v-au trimis acolo si va platesc.                                            

Cate proiecte de hotarare ati initiat? Niciunul!  Cel cu retragerea titlului de „ cetatean de onoare al Barladului” lui Pomohaci a demonstrat clar ca nu cunoasteti inca legile de functionare a acestui for( nu a fost dezbatut in comisii, nu a fost asumat de niciun consilier). O foaie de hartie si o declaratie ca „ grupul PSD a initiat un proiect de hotarare” este doar un exercitiu de imagine.                                               

Ati promis ca va veti gandi la un proiect si pentru tinerii barladeni ( sub pretextul ca aceasta categorie sociala nu s-a regasit in bugetul pe 2017 )doamna consilier si viceprimar Roxana Miron Feraru. Acestia il asteapta .                                                                                                                                                  
Tinerii barladeni  mai spera la o casa pe listele ANL pana nu imbatranesc( si poate in al doisprezecelea ceas verificati autenticitatea lor), un oras curat si fara caini comunitari, sa vada ca politia locala este prezenta . S-au saturat de festivitati la care participa o mana de oameni, de strazi care arata ca dupa bombardament si mizeria care domneste in majoritatea cartierelor.                                                                                                    

 Domnilor consilieri apucati-va de treaba, nu a trecut decat un an, mai puteti schimba ceva si lasati declaratiile politice. Jocul de a „ absenta motivat” in Consiliul Local este in detrimentul barladenilor. Este cazul sa mai faceti ceva si pentru „ alegatorul de serviciu” !

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img