sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Consiliul AgriFish a discutat despre impactul faunei asupra agriculturii, despre piete si PAC

Distribuie:

Publicat:

Impactul faunei asupra agriculturii şi zonelor montane, situaţia pieţelor din UE printrec care cea a zahărului, a cărnii de porc şi de vită, a fructelor şi a uleiului de măsline, precum şi problema defrişărilor s-au numărat printre temele Consiliul AgriFish desfășurat marți potrivit mediafax.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a prezidat consiliul. Consiliului a mai discutat despre Pachetul de reformă a Politicii Agricole Comune (PAC) post 2020, regulamentul privind planurile strategice în domeniul PAC – schimb de opinii cu privire la arhitectura verde, cercetarea și agricultura.

În cadrul Consiliului s-a discutat despre măsuri care ar putea fi luate pentru a proteja interesele agricultorilor şi al sectorului agricol, păstrând în acelaşi timp biodiversitatea, gestionarea activă a populaţiilor, consilidarea diologului dintre cei care protejează mediul dublat de măsuri administrative concrete pentru protecţia comunităţiii rurale şi a speciilor, precum şi identificarea celor mai bune soluţii pentru coexistenţa speciilor şi conservarea biodiversității, a declarat ministrul la conferința de presă care a avut loc după reuniune.

Comisia Europeană a informat Consiliul și s-a discutat pe tema unei planete curată pentru toți, o viziune strategică pe termen lung pentru o economie neutră din punct de vedere al climei, abordate din punct de vedere al aspectelor agricole, situația pieței, Grupul operativ pentru Africa rurală (GOAR), Declarația privind un viitor digital inteligent și durabil pentru agricultura europeană și zonele rurale europene.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img