joi, 28 martie, 2024

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea unor campuri petroliere ale OMV Petrom, de catre Mazarine Energy Romania SRL

Distribuie:

Publicat:

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Mazarine Energy România SRL preia unele active care aparţin OMV Petrom SA, respectiv câmpuri petrolifere, informează autoritatea română de concurenţă, potrivit agerpres.ro.

 

În anul 2017, Consiliul Concurenţei a autorizat o operaţiune similară între cele două companii, prin care Mazarine Energy România SRL a preluat de la OMV Petrom drepturile şi obligaţiile care decurg din 19 acorduri petroliere de concesiune, împreună cu bunurile, drepturile reale şi angajaţii implicaţi în exploatarea câmpurilor petrolifere.

Mazarine Energy România activează, în România, în domeniul dezvoltării şi producerii ţiţeiului şi gazului natural. Mazarine Energy România SRL, subsidiară a Mazarine Energy BV, este controlată de fonduri administrate de companii afiliate Grupului Carlyle, administrator de active alternative la nivel mondial.

Autoritatea de concurenţă precizează că a analizat această operaţiune şi a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Decizia va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Mazarine Energy România activează, în România, în domeniul dezvoltării şi producerii ţiţeiului şi gazului natural. Mazarine Energy România SRL, subsidiară a Mazarine Energy BV, este controlată de fonduri administrate de companii afiliate Grupului Carlyle. Grupul Carlyle este un administrator de active alternative la nivel mondial.

OMV Petrom este cea mai mare companie petrolieră din România. Grupul a obţinut, în anul 2018, un profit net de 4,08 miliarde de lei, în creştere cu 64% faţă de 2017, când acesta a fost de 2,49 miliarde de lei, la acest rezultat contribuind segmentul Upstream, potrivit rezultatelor prezentate miercuri de companie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img