joi, 25 aprilie, 2024

Conspiratii. Dezvaluiri uluitoare de la incendiul petrecut la Notre-Dame

Distribuie:

Publicat:

Incendierea catedralei Notre-Dame a sensibilizat o lume intreaga.

Autoritati, oameni de afaceri, dar si oameni simpli s-au implicat in strangerea de fonduri pentru a restaura acest simbol al Frantei, dar si un simbol si un loc vizitat de milioane de oameni din intreaga lume.

Fiind un eveniment de asemenea anvergura, a nascocit si o serie de ingrijorari, speculatii si conspiratii.

Ana Maria Bujor si Alexandru Ganci au prezentat, sambata, la Antena 3 o conspiratie in ceea ce priveste incendiul care a distrus o parte din celebra catedrala. 

Viteza cu care au reactionat autoritatile franceze, au pus gaz pe foc, celor care vedeau in acest incendiu, atac terorist. 

Un mit in ceea ce priveste faimoasa catedrala este faptul ca aceasta a fost construita in timpul dinastiei lui Hugo Capet. In acea perioada, tara era dominata de biserica catolica si de spiritualitatea catolica si reprezenta o expresie a puterii regelui.

Insa, conspiratiile cele mai mari, au legatura cu data de 15 aprilie, zi in care a avut loc incendierea catedralei.

Aceasta data are o semnifcatie cu desavarsire crestina. Insa, pe langa acest aspect, in  ziua de 15 aprilie s-au intamplat catastrofe care au facut obiectul cercetarii conspirationiste. Cu doua zile inainte de evenimente erau stiri legate de ceea ce trebuia sa se intample, iar o multime de jurnalisti din toata Europa se aflau in capitala Frantei.

Ziua de 15 aprilie coincide si cu ziua in care s-a scufundat celebrul vas, Titanic, atentatul de la maratonul din Boston din 2013, dar si asasinarea presedintelui american, Abraham Lincoln din timpul razboiul civil American.

Un alt eveniment, nu deloc intamplator, este arderea lui Jacques de Molay, cel de-al 23-lea si ultimul mare Maestru al Cavalerilor Templieri, pe o schela din fata Catedralei Notre-Dame, la ordinul Regelui Filip al IV-lea.

Catedrala Notre-Dame a fost tinta atacurilor progresiste, inca din timpul Revolutiei France. La baza, revolutia si-a dorit eliminarea totala a regalitatii si a aristocratiei.

Revolutionarii au inlocuit-o pe sfanta  fecioara Maria cu statuia libertatii, iar in locul dogmei crestine a fost adusa dogma iluminista.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img