News Flash:

Constructorii de casa ai Primariei Vaslui nu scapa de DNA

11 Martie 2016
1262 Vizualizari | 0 Comentarii
Fosta sefa a banilor de la judet, Ecaterina Safir, a fost trimisa in judecata de procurorii DNA, fiind acuzata ca i-a facut cadou fiului sau, constructorul Ciprian Safir, contracte in valoare de 1 milion de lei. Ciprian Safir este, de altfel, mana dreapta a primarului PSD, Vasile Paval, firmele sale beneficiind de mai toate lucrarile care au fost si sunt facute in oras. Scandalul in cazul familiei Safir a inceput in urma unei sesizari inaintate de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate, care in iulie 2014 au acuzat-o pe Ecaterina Safir ca, incalcand dispozitiile legale, a semnat doua contracte încheiate intre Consiliul Judetean Vaslui si firma fiului ei, SC Combetas SA, in valoare de peste un milion de lei.  La scurt timp dupa anuntul facut de inspectorii de integritate in 2014, Ecaterina Safir, in prezent pensionata, a dat in judecata ANI, procesul a fost suspendat, judecatorii Curtii de Apel Iasi asteptand solutionarea plangerii penale formulate impotriva fostei contabile a CJ Vaslui.  Procurorii au dispus acum trimiterea in judecata a Ecaterinei Safir, sub acuzatia de conflict de interese. Dosarul a fost inaintat spre solutionare Judecatoriei Vaslui.

Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica.

Firmele ”de casa” ale primarului PSD, Vasile Paval

Ciprian Safir, fiul Ecaterinei Safir, detine doua firme de constructii Conbetas SRL si Star Construct SRL, care de-a lungul anilor au fost abonate la contractele pe bani publici, fiind considerate firme ”de casa” ale primarului PSD din Vaslui.  Ciprian Safir a fost si el trimis in judecata intr-un dosar de frauda cu fonduri europene, intr-un proiect derulat de Primaria Mironeasa din judetul Iasi. Potrivit procurorilor, in 2011, Primaria Mironeasa a atribuit firmei Conbetas contractul pentru reabilitarea unui drum comunal, pentru suma de 4.336.773,04 lei. Firma nu a reusit sa finalizeze lucrarea in termenul stabilit, la 11 iunie 2012, fapt ce ar fi avut drept consecinta rezilierea contractului de finantare si returnarea banilor europeni. Drept urmare, afirma DNA, Elena Curcudel si Ciprian Safir au facut demersurile necesare pentru ca investitia sa fie receptionata, desi in realitate n-a fost realizata. Astfel, firma lui Safir a incasat peste 1,8 milioane de lei in contul unor lucrari realizate doar pe hartie. Dosarul se judeca in prezent pe rolul Tribunalului Iasi. Firmele detinute de Ciprian Safir sunt vizate si de o alta ancheta pe care DNA o are in lucru. Este vorba despre  infractiuni indreptate impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise in perioada 2011-2015 la CJ Vaslui. In toamna anului trecut,  procurorii DNA au descins atat la CJ, cat si la firmele lui Safir de unde au ridicat mai multe documente.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0830 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018242 (s)