joi, 28 martie, 2024

Consumam acest lichid IN FIECARE ZI si nu ne dam seama cat de TOXIC este! Iata de ce este ceaiul atat de periculos

Distribuie:

Publicat:

Mai ales in sezonul rece, o cana de ceai poate fi cea mai buna solutie pentru a te incalzi. Beneficiile ceaiului nu tin doar de acest aspect, ci si de efectele pozitive pe care le are asupra sanatatii. Unele studii au aratat ca, daca bei ceai des, esti mai putin expusa riscului de dezvoltare a depresiei, cancerului ovarian, bolii Parkinson si dementei.

Desi ai crede ca esti cu atat mai sanatoasa cu cat bei mai mult ceai, exista unele studii ingrijoratoare care ne arata ca un consum indelungat de ceai poate avea consecinte grave asupra sanatatii noastre. Anumite tipuri de ceai contin sau absorb compusi toxici din sol, din mediu, din locul in care este depozitat acesta sau in timpul procesului de uscare si de impachetare.

Iata motivele pentru care ceaiul este periculos!

Metale grele

Un studiu din 2013 a ajuns la concluzia ca aproape toate ceaiurile din magazine contin plumb. In cantitati mari, plumbul ingerat poate sa favorizeze bolile de inima, afectiunile renale si chiar infertilitatea. Studiul a aratat ca ceaiurile care se prepara in 3 minute sunt cele mai periculoase, iar cele care se prepara in 15 minute contin aluminiu. Ceaiurile care contin acid citric (in special cele de lamaie) au cea mai mare cantitate de aluminiu, plumb si cadmiu, metale extrem de periculoase.

Fluor

Chiar si cele mai scumpe ceaiuri au fluor de 3 ori mai mult decat limita admisa. Se pare ca de vina este tehnica prin care aceste ceaiuri sunt procesate, deoarece in acest proces costisitor, dar nesanatos, este eliberata o cantitate considerabila de fluor in plante. Consumul in exces de fluor ne poate afecta dintii, oasele si incheieturile. De asemenea, atunci cand tinem post, aceasta substanta este mai usor de absorbit.  

Alcaloizi pirolizidinici

Aceste toxine sunt produse de unele plante care infloresc si pot avea consecinte grave asupra ficatului. Aceasta descoperire este de o mare importanta in special pentru femeile insarcinate si pentru mamici, deoarece ceaiurile dedicate acestora contin o mare cantitate de toxine. Alcaloizii pot trece de la mama la fat (sau de la mama la bebelus, prin lapte) si pot avea consecinte grave asupra micutilor, care sunt mult mai sensibili decat o persoana adulta.

Pliculete cancerigene

Daca obisnuiesti sa consumi ceai la pliculet, afla ca aceste pungute sunt imbibate cu o substanta cancerigena (epichlorohydrin), care se activeaza in contact cu apa fierbinte. Mai nou, pliculetele de ceai au inceput sa fie fabricate din materiale plastice, cum ar fi PVC-ul sau nailonul. Din nefericire, aceste pungute de ceai pot elibera o mare cantitate de chimicale atunci cand temperatura apei este foarte ridicata. De asemenea, multe ceaiuri (chiar si cele mai scumpe) contin pesticide si E-uri.

Cum poti sa bei ceai fara sa te imbolnavesti?

1. Incearca sa cumperi ceaiuri care pastreaza cat mai mult din forma si structura intiala a plantelor. Este putin probabil, in cazul unor astfel de ceaiuri, sa contina compusi toxici, deoarece procesarea nu a fost complexa si nu a presupus folosirea unor substante periculoase pentru uscarea plantelor.

2. Pentru a evita ingerarea substantei cancerigene care se afla in pungile de ceai, este bine sa lasi pliculetul intr-o cana cu apa care sa fie la temperatura camerei, pentru cateva minute. In acest mod, compusul se va dizolva in apa fara a se activa. Dupa ce lasi la inmuiat pliculetul cu ceaiul preferat, poti sa il prepari dupa instructiunile de pe ambalaj.

3. De asemenea, lasa punguta de ceai in apa mai putin de 3 minute si evita ceaiurile din regiuni contaminate si poluate (China, Sri Lanka, India). Se pare ca ceaiurile din China sunt cele mai toxice, acestea continand cantitati considerabile de plumb si aluminiu. Daca nu poti evita acest lucru, neutralizeaza efectele metalelor grele printr-un consum regulat de minerale esentiale si vitamina D. Adauga si felii de lamaie in ceai, pentru a scadea nivelul pH-ului si a elimina metalele in exces.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img