joi, 28 martie, 2024

Consumul de aloe vera nu este mereu sigur

Distribuie:

Publicat:

Cand este aloe vera periculoasa. Consumul de aloe vera nu este mereu sigurFrunzele proaspete de aloe vera, al căror consum este în prezent la modă, îți poate face mai mult rău decât bine, avertizează Direcția Generală Concurență, Afaceri ale Consumatorului și Controlul Fraudelor (DGCCRF) din Franta.

Aloe vera: separați bine părțile care nu sunt consumabile

Virtutile medicinale și cosmetice ale aloe vera sunt un succes pe Internet. Există creme, unguente și alte preparate pe baza acestei plante.

Dar în comerț găsești și frunze proaspete, pe care le prepari acasă. Acest ultim caz este cel care îngrijorează pe autoritățile franceze, deoarece pericolul sau nu al acestor frunze depinde de modul în care vor fi pregătite de către om.

Într-o frunză de aloe vera tăiată în direcția lățimii, numai gelul din centrul foii este consumabil. Acest gel este înconjurat pe toate părțile de un strat subțire de latex, un lichid galben care în sine este extrem de periculos.

Atunci când frunzele sunt vândute întregi, de aceea depinde de client să separe gelul, singura parte consumabilă a acestei plante.

Cand este aloe vera periculoasa

În trecut au fost efectuate diverse studii asupra proprietăților aloe vera. Cercetătorii subliniază că această plantă poate provoca crampe stomacale, diaree și constipație.

În plus, aloe vera poate perturba echilibrul de electroliți și funcția hepatică. De asemenea, poate provoca aritmie.

Într-un anunț publicat în ianuarie 2018, Agenția Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) afirmă că compușii din latex de aloe vera sunt susceptibili de a deteriora ADN-ul și de a fi cancerigeni.

Prin urmare, DGCCRF recomandă să fiți prudent dacă alegeți să cumpărați frunzele proaspete ale acestei plante și să cereti sfatul unui medic daca il le oferiti copiilor, femeilor însărcinate și care alăptează.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img