joi, 25 aprilie, 2024

Consumul de ketchup ne urateste

Distribuie:

Publicat:

Acest sos indragit se afla pe primul loc in topul alimentelor care pateaza dintii, potrivit stomatologului Tariq Idrees. In mod surprinzator, pe lista se afla si vinul alb, la fel de daunator pentru aspectul dintilor precum vinul rosu.

“Regula de baza pe care o folosesc când imi sfatuiesc pacientii sa evite anumite alimente este aceea de a elimina orice aliment sau bautura care ti-ar pata, in mod obisnuit, hainele. Daca un aliment lasa o pata pe un tricou alb, iti va pata si dintii. Asadar, evita alimentele acide, bogate in culoare. Acestea contin, de regula, taninuri, care lasa un strat de culoare pe dintii tai”, a explicat stomatologul, potrivit feminis.ro.

Poti, potrivit specialistului, sa reduci efectele acestor alimente curatându-ti dintii dupa ce ai mâncat, insa acest proces nu face decât sa indeparteze intre 50 si 60% din pete.

Printre alte alimente pe care trebuie sa le eviti daca vrei sa iti pastrezi dantura impecabila se numara si sosul de soia, otetul balsamic, preparatele indiene, ceaiurile din fructe, sosurile pentru paste, muraturile, sucurile acidulate, inghetata pe baza de apa si toate tipurile de fructe de padure.

Pentru a evita patarea dintilor, stomatologul recomanda sa consumi legume verzi inainte de a mesteca preparate pe baza de sosuri de rosii. Astfel se formeaza un film protector care fereste dantura de efectele acestor alimente. in plus, specialistul sugereaza sa folosesti paiul când bei sucuri acidulate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img