vineri, 29 martie, 2024

Consumul redus de sare la fel de nociv ca excesul

Distribuie:

Publicat:

Aportul mare de sare poate creste tensiunea si produce probleme cardiace. O noua cercetare insa sustine ca un consum redus de sare poate avea efecte la fel de daunatoare, sustine Medical News Today.

Studiul publicat in publicatia The Lancet sustine ca un aport scazut de sare sau sodiu poate creste riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, in comparatie cu un aport mediu de sare, noteaza Gandul.info.

Echipa a analizat datele a aproximativ 130.000 de persoane din 49 de tari, verificand in ce masura aportul de sodiu are legatura cu bolile de inima in randul celor cu si fara probleme de tensiune arteriala crescuta.

Un alt studiu, despre efectele tensiunii arteriale, arata ca persoanele cu o dieta ce include un consum moderat de sare nu au avut niciun beneficiu legat de starea de sanatate dupa ce au redus aportul de sare in organism, comparativ cu efectele observate asupra persoanele a caror dieta presupunea un aport marit si care au redus consumul.

“Anterior, se credea ca beneficiile pentru sanatate cresc direct proportional cu reducerea consumului de sare. Studiul arata ca exista un nivel optim al consumului si ca mai putin nu este in mod obligatoriu mai sanatos”, a declarat doctorul Andrew Mente de la McMaster University din Hamilton, Ontario, Canada, principalul autor al studiului legat de tensiunea arteriala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img