marți, 23 aprilie, 2024

Contorizarea individuala atrage tot mai multi clienti – GALERIE FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

• Sistemul de contorizare individuala propus de Veolia Energie este implementat la tot mai multe cladiri din Iasi, fie ele blocuri de locuinte, institutii publice sau cladiri private • Odata cu investitiile de cateva zeci de milioane de euro in reteaua de termoficare, numerosi ieseni aleg sa se rebranseze la sistemul centralizat si sa renunte la centralele individuale de apartament • In cadrul unei campanii initiate recent, cei care se branseaza la sistemul centralizat vor beneficia de cateva luni gratuite de consum

Sistemul de contorizare individuala al apartamentelor atrage tot mai multi clienti la sistemul centralizat de incalzire operat de Veolia Energie Iasi.

Odata cu investitiile de cateva zeci de milioane de euro facute in sistem si controlul asupra consumului pe fiecare apartament in parte, iesenii aleg sa se rebranseze la termoficarea centralizata si sa renunte la centralele termice individuale. Valul de rebransari va creste si mai mult in urmatoarea perioada, odata ce Veolia Energie Iasi a lansat un program prin care ofera consum de agent termic gratuit timp de cateva luni noilor clienti care aleg serviciile incalzirii centralizate.

Dupa ce sistemul de contorizare individuala a agentului termic a fost implementat la 23 scari de bloc din Iasi, conducerea Veolia a organizat o intalnire cu reprezentantii asociatiilor de proprietari in asa fel incat acest proiect pilot, care ofera mai multe avantaje, sa poata fi extins la mai multe blocuri din Iasi.

“Am cautat o solutie pentru a oferi prin intermediul sistemului centralizat de incalzire acelasi confort dat de centralele termice individuale, eliminand insa o parte din costuri, riscurile si poluarea provocata de centralele individuale. Pana acum s-a implementat cu succes acest sistem la 23 de blocuri din Iasi si dorim sa extindem si la alte cladiri proiectul. Prin acest sistem oferim omului independenta de care are nevoie si eliminam multe riscuri ale centralelor individuale. Pentru a creste numarul de clienti, Veolia suporta integral costurile cu instalatiile comune, costul contorului de energie termica si costul necesar conectarii instalatiilor de apa calda si caldura din interiorul apartamentului la coloanele comune de pe casa scarii. Odata ce creste numarul de clienti, costurile de productie ar scadea, iar pretul agentului termic s-ar micsora astfel”, a explicat Alexandru Teleru, manager general Veolia Energie Iasi.
Odata cu noile avantaje oferite de Veolia, portofoliul de clienti a crescut cu echivalentul a 4.000 de apartamente la Iasi.

Consum gratuit in lunile de iarna pentru iesenii care se racordeaza
 
Daca pe parcursul ultimului an, la sistemul centralizat s-au racordat mai multe cladiri din Iasi (echivalentul a catorva mii de apartamente in ceea ce priveste consumul de agent termic), numarul rebransarilor va creste si mai mult dupa ce Veolia Energie Iasi a lansat un program prin care ofera mai multe luni de consum gratuit celor care se conecteaza la sistem.

Practic, fiecare iesean care va alege sa se racordeze la sistemul centralizat va beneficia de consum de energie termica gratuit pentru luna ianuarie 2018. Totodata, noul client va beneficia de consumul de energie termica folosit pentru apa calda gratuit pentru perioada ianuarie – aprilie 2018. Mai mult, interventiile realizate dupa contorul de apartament se vor realiza gratuit in perioada ianuarie – decembrie 2018 pentru noii clienti ai sistemului centralizat de termoficare din Iasi.

“In urma calculelor facute la blocurile unde s-a implementat deja noua instalatie, economiile de costuri realizate de un apartament racordat la sistemul centralizat de termoficare cu contorizare individuala, fata de un apartament, cu centrala individuala pe gaz sunt de 25-30 la suta pe an. Din punct de vedere tehnic, se construieste pe casa scarii un traseu pentru tevi, doua pentru caldura, adica tur si retur, iar alte doua pentru apa calda, adica tur si conducta de recirculare”, a explicat Cosmin Avram, manager dezvoltare Veolia Energie Iasi.

Conform reprezentantilor Veolia, avantajele acestui sistem provin din costul mai mic al unei gigacalorii produse in SACET decat la centrala individuala, eliminarea costului suplimentar aferent energiei electrice a centralei individuale, reglarea temperaturilor cu ajutorul robinetilor termostat de la fiecare calorifer in parte, dar si din randamentul mai mare a instalatiilor din sistemul centralizat fata de cele individuale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img