vineri, 26 aprilie, 2024

Contrabandistii romi la o noua rejudecare

Distribuie:

Publicat:

 

Curtea de Apel Iasi a declinat spre rejudecare la Tribunalul Vaslui dosarul clanului de romi acuzat de contrabanda de tigari.

 

In vara anului 2015, mai multi romi care vindeau tigari de contrabanda din Republica Moldova in pietele din Barlad, au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT. Cei 11 membri ai clanului au constituit un grup infractional organizat in care fiecare membru avea sarcini precise. Tigarile erau tinute ascunse prin cosuri de gunoi ori prin masinile aflate in parcarile de langa piata, iar schimbul se facea prin popasuri sau parcari de la iesirea din oras. .

La un an de la inceperea procesului, judecatorii Tribunalului Vaslui s-au pronunta cu pedepse intre 2 ani si jumatate si 3 ani de inchisoare cu suspendare, precum si plata a peste 76.000 lei, prejudiciu adus statului.

 

Atat inculpatii cat si procurorii DIICOT au contestat decizia Tribunalului si, dupa alte cateva procese, Curtea de Apel Iasi a dat o noua sentinta si a intors dosarul catre instanta de la Vaslui.

 

Dupa un an, judecatorii vasluieni i-au achitat pe cei 11 inculpati de acuzatia de constituire de grup infractional organizat insa au inasprit pedepsele pentru contrabanda.

 

Au primit intre 3 si 5 ani cu executare, insa 6 dintre inculpati au scapat din nou cu pedepse a cate 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare, urmand a executa in schimb cate 60 de zile de munca in folosul comunitatii.

 

Inculpatii si procurorii DIICOT au formulat apel la instanta superioara, Curtea de Apel Iasi, din nou. Instanta ieseana a decis iar desfiintarea sentintei Tribunalului Vaslui si trimiterea dosarului inapoi, spre rejudecare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img