marți, 19 martie, 2024

Control judiciar pentru un barbat din Codaesti acuzat de furt calificat

Distribuie:

Publicat:

Un barbat din Codaesti a fost retinut de catre politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale al Politiei Municipiului Vaslui, pentru savarsirea unei infractiuni de furt calificat.  

Politistii Biroului de Investigatii Criminale al Politiei Municipiului Vaslui au probat activitatea infractionala a unui barbat in varsta de 39 de ani, din Codaesti, judetul Vaslui, banuit de comiterea unei infractiuni de furt calificat.

In urma cercetarilor efectuate,  politistii vasluieni au stabilit ca, in data de 23 ianuarie a.c., barbatul a patruns fara drept intr-un apartament din municipiul Vaslui, dupa ce proprietarul a lasat o usa descuiata, ocazie cu care a sustras un portofel in care se aflau bani, carduri bancare si documente. La momentul furtului, in apartament se afla sotia persoanei vatamate care era imobilizata la pat, cu o stare de sanatate precara. Prejudiciul de 400 de lei a fost recuperat integral fiind restituit persoanei vatamate.

In data de 24 ianuarie a.c., barbatul a fost retinut pentru 24 de ore iar cursul zilei de ieri, acesta a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui, care a dispus masura preventiva a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Cercetarile sunt continuate de catre politisti, in vederea probarii intregii activitati infractionale a barbatului.

Pentru a nu deveni victima furturilor din locuinta, Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui, va transmite cateva recomandari :

Incuiati usile si ferestrele, cand plecati de acasa, chiar si pentru scurt timp;
 Montati incuietori si lacate solide la usile si portile de acces in locuinta/gospodarie/anexe;
Nu permiteti, sub niciun motiv, accesul persoanelor necunoscute in  curte/locuinte;
Stabiliti si mentineti relatii bune cu vecinii. Ei pot recunoaste si semnala prezenta unor raufacatori in curtea dumneavoastra;
Asigurati-va ca gospodaria este iluminata pe timp de noapte. Un sistem de iluminare cu senzori de miscare este foate eficient;
Nu pastrati in casa sume importante de bani si nu faceti publice valorile pe care le detineti in locuinta;

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img