sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Controlul populaţiei de caini fără stăpan, în atenţia serviciilor veterinare din Romania şi Norvegia

Distribuie:

Publicat:

Controlul populaţiei de câini fără stăpân şi modalitatea prin care partea română poate accesa un proiect finanţat de Granturile SEE şi Norvegia se află pe agenda discuţiilor dintre preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Brănescu, şi şeful serviciilor veterinare din Norvegia, Kristina Landsverk, informează ANSVSA într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

Discuţiile cu delegaţia norvegiană vor avea loc în perioada 18 – 20 iunie 2018.

"Scopul acestei întâlniri este de a identifica subiecte de interes comun şi, pe baza acestora, să se stabilească o platformă de colaborare, care să vizeze mai multe sectoare de activitate", precizează ANSVSA.

În acest sens, ANSVSA va prezenta experţilor norvegieni date statistice actualizate privind populaţia canină din ţara noastră, acţiunile întreprinse pentru responsabilizarea deţinătorilor de animale de companie, pentru reducerea numărului câinilor fără stăpân şi de prevenire a abandonului, cele mai frecvente nereguli şi abateri de la legislaţie constatate şi măsurile aplicate pentru remedierea acestora, în cadrul acţiunilor de control.

Pentru serviciile veterinare din România, acest subiect constituie o permanentă preocupare, iar perspectiva utilizării unor resurse suplimentare pentru activităţile în curs sau pentru realizarea unor noi obiective, este de mare interes, susţin reprezentanţii Autorităţii.

ANSVSA îşi manifestă şi pe această cale disponibilitatea pentru dialog şi colaborare cu autorităţile competente din alte state, în beneficiul tuturor părţilor implicate.

Alături de şeful ANSVSA vor mai participa la întâlnirea cu delegaţia norvegiană, specialişti ai instituţiei şi reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi ai Fondurilor Europene.

Spaţiul Economic European leagă cele 28 de state membre ale UE şi Islanda, Liechtenstein şi Norvegia ca parteneri egali pe piaţa internă. Toate ţările SEE au aceleaşi drepturi şi obligaţii în ceea ce priveşte comerţul şi investiţiile, serviciile bancare şi de asigurare şi serviciile de cumpărare şi vânzare, iar cetăţenii au acelaşi drept de a muncii, de a studia şi de a locui în orice ţară membră a SEE. Acordul acoperă, de asemenea, cooperarea în alte domenii importante, precum cercetarea şi inovarea, educaţia, cultura şi mediul.AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img