joi, 28 martie, 2024

Copiii care nu rad cu ceilalti risca sa devina psihopati

Distribuie:

Publicat:

Studiul recent a fost publicat in revista ”Current Biology” si arata ca baietii care nu radeau impreuna cu altii risca sa dezvolte trasaturi de psihopat. De asemenea, in afara de aceasta caracteristica, acestia prezentau in general o lipsa de emotii.

Savantii au analizat comportamentele a 92 de baieti cu varstele cuprinse intre 11 si 16 ani, scrie descopera.ro, care citeaza The Independent. „Multe studii s-au concentrat pe modul in care indivizii cu trasaturi psihopatice proceseaza emotiile negative si cum lipsa raspunsului la ele poate explica abilitatea de a agresa alti oameni”, precizeaza Essi Viding, autoarea acestui studiu de la University College London.

„Aceste studii sunt importante, dar nu au luat in considerare de ce acesti indivizi nu pot crea legaturi cu alte persoane. Am dorit sa investigam modul in care baietii care risca sa dezvolte psihopatie proceseaza emotii care promoveaza afilierea sociala, precum rasetul”.

Dintre cei 92 analizati, 62 au prezentat astfel de trasaturi, ceea ce nu inseamna totusi ca sunt psihopati – pana acolo mai este cale lunga. „Este nepotrivit sa numim copiii psihopati”, precizeaza Viding. „Aceasta este o tulburarea de personalitate specifica adultilor. Totusi, stim din alte studii ca unii copii sunt mai predispusi la aparitia psihopatiei, iar noi am analizat aceste trasaturi care indica factorul de risc”, adauga aceasta.

Copiii au fost testati cu privire la raspunsul cognitiv la raset cu ajutorul RMN-urilor. Participantii au privit o serie de filmulete cu raset, care includeau atat raset autentic, cat si forta. De asemenea, copiii au completat un chestionar, prin care cercetatorii doreau sa vada cat de mult voiau acestia sa rada impreuna cu persoanele din clipuri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img