vineri, 19 aprilie, 2024

Copiii care petrec mai mult timp cu tatii lor au un IQ mai mare

Distribuie:

Publicat:

Copiii care petrec mult timp alaturi de tatii lor au un IQ mai mare potrivit unui studiu realizat de academicienii de la Universitatea din Newcastle, informeaza The Telegraph.

Implicarea serioasa a tatalui in viata copilului ii poate imbunatii sansele copilului de a avea o cariera mai buna, se mai arata in studiu. De asemenea, academicienii au descoperit ca tatii se implica de obicei mai mult in viata fiilor lor decat in viata fiicelor, potrivit businessmagazin.ro.

Cercetatorii au avertizat ca nu este indeajuns ca parintii sa traiasca impreuna, ci tatal trebuie sa fie implicat activ in activitatile odraslei lor. In cadrul studiului mamele au fost intrebate cat de des tatal participa la activitatiile copilului (citit, jucat etc). Acestia au gasit ca acei copii ai caror tati au petrecut mai mult timp cu ei au un IQ mai mare si ca sunt mai sociabili decat copii care au primit mai putina atentie.

“Speram ca acest studiu o sa atraga un semnal de atentie asupra faptului ca un copil are nevoie in viata sa si de tatal sau”, a spus Jon Davies, seful asociatiei “Families Need Fathers”. La studiu au participat 11.000 de britanici, barbati si femei nascuti in 1958.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img