joi, 28 martie, 2024

Copiii vasluieni “disparuti”de acasa pleaca, in general, de buna voie

Distribuie:

Publicat:

In majoritatea cazurilor de disparitie de la domiciliu din judetul Vaslui, vorbim despre de o fata care provine dintr-o familie cu posibilitati subexistentiale si cu un trai saracacios.

Zeci de fete pleaca zilnic de acasa. Acestea provin, in general, din familii destramate, iar anturajul dubios, lipsa de educatie si supraveghere sunt principalele cauze pentru care tinerele fug de la domiciliu. O parte dintre ele sunt readuse acasa cu politia, dupa indelungi cautari.

La inceputul anului 2015, la nivelul judetului Vaslui erau deja dati disparuti aproape 10 copii. La acestia s-au adaugat altii, in cele mai multe situatii fiind vorba de fete.

 „In cele mai multe cazuri vorbim de minore cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani care pleaca in mod voluntar de la domiciliu si care in perioada disparitiei locuiesc fie la rude, fie la diverse persoane cunoscute pe Internet”, spun politistii.

Vasluienii spun ca vina le apartine in egala masura copiilor, dar si parintilor. „Copiii ca nu asculta, parintii ca nu ii educa. E un cerc vicios. Acum le-a intrat la toti democratia in cap. Nu mai asculta de nimeni, nu mai stiu de frica si respect. E o harababura generala. Am niste fete la scara nici nu vreau sa spun ce fac, dar nu e bine, iar parintii se fac ca nu vad. In vreo doi ani fug de acasa”, ne-a spus vasluianca Antonela Stan. Campaniile de prevenire incearca sa-i determine pe cetateni sa priveasca mai atent in jurul lor pentru a veni in sprijinul micutilor disparuti de la domiciliu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img