marți, 19 martie, 2024

Coreea de Nord, acuzatii GRAVE la adresa SUA: “Avem tot dreptul de a lua masuri”

Distribuie:

Publicat:

Ministrul de Externe din Coreea de Nord l-a acuzat pe presedintele american Donald Trump ca a declarat razboi tarii sale.

Ministrul nord-coreean Ri Yong-ho le-a spus jurnalistilor, la New York, ca Phenianul isi rezerva dreptul de a trage asupra bombardierelor americane.

Acest lucru este valabil chiar si atunci cand acestea nu se afla in spatiul aerian nord-coreean, spune ministrul, potrvit BBC.

Lumea ar trebui „sa-si aminteaca foarte clar ca Statele Unite au fost primele care au declarat razboi”, a spus Ri.

„Din moment ce Statele Unite au declarat razboi tarii noastre, avem tot dreptul de a lua contramasuri, inclusiv doborarea de bombardiere strategice americane chiar si atunci cand acestea nu se afla in spatiul nostru aerian”, a declarat seful diplomatiei nord-coreene.

Sambata, bombardiere americane au zburat in apropierea coastelor Coreei de Nord pentru a transmite un „mesaj clar” Phenianului, ale carui provocari si ambitii nucleare au declansat furia presedintelui Donald Trump, a informat Pentagonul. 

Dupa discursul sustinut de Ri la Natiunile Unite, sambata, presedintele SUA a raspuns pe Twitter, scriind ca Ri si liderul nord-coreean Kim Jong-Un „nu vor mai fi alaturi de noi mult timp”, daca continua retorica razboinica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img