vineri, 29 martie, 2024

Corina Chiriac, de nerecunoscut cand merge la biserica. Ce cumpana a apropiat-o de Dumnezeu

Distribuie:

Publicat:

Corina Chiriac a fost una dintre cele mai dorite artiste de la noi. A trait si a iubit cu pasiune, dar putini o stiau atat de aproape de Dumnezeu. Ea l-a descoperit pe Creator in 1983, in timpul unui turneu in Israel, cand s-a vindecat de o raceala. De atunci indragita artista a pastrat o legatura speciala cu Dumnezeu.

Corina Chiriac (69 ani) a fost dintotdeauna o femeie frumoasa si cocheta. A frant multe inimi, a avut iubiri implinite, dar si deceptii in dragoste. Putini stiu insa ca ea este o femeie foarte credincioasa. Corina Chiriac a fost surprinsa de fotoreporterii Click! la slujba de duminica de la biserica Elefterie din cartierul Cotroceni.

Interpreta noastra a stat toata slujba deghizata cu un batic pe cap. Dupa slujba, Corina a plecat impreuna cu o prietena la un restaurant din zona casei sale, pentru a lua pranzul. Interpretei ii sta bine cu batic, pe care nu l-a dat jos din cap nici macar la restaurant.

Corina Chiriac a fost casatorita o singura data cu omul de afaceri Virgil Anastasiu, mai mic decat ea cu 11 ani si nici nu are copii. Insa, ea a fost recompensata de Dumnezeu cu multe daruri si semne din cer, care i-au schimbat perceptia despre viata si religie. Indragita interpreta, care a cucerit publicul inca din Epoca de Aur cu melodii ca ”Inima ta”, ”Strada sperantei” si ”Pai, de ce?”,  l-a intalnit pe Iisus in anul 1983, in timp ce se afla intr-un turneu in Israel. Era extrem de racita, intrucat acasa era o iarna geroasa, si plecase din Bucuresti cu o raceala strasnica.

A vrut sa se retraga la manastire

“L-am intalnit pe Hristos la Ierusalim, unde am ajuns prima oara in 1983. Am ajuns la Tel Aviv pe 25 decembrie 1983. Aveam 33 de ani. Din cauza climei mult mai calde din Israel, raceala mea s-a agravat, in loc sa se vindece, desi luam zilnic portii mari de medicamente”, ne-a povestit Corina. Intr-una din zilele fara spectacole, interpreta a vizitat locurile sfinte, alaturi de alti colegi.

“Aveam la ora aceea o atitudine indiferenta fata de credinta si fata de bunul Dumnezeu”, spune artista, care avea insa, sa-si schimbe radical atitudinea. In timp ce se afla la cumparaturi, in bazar, solista nu stia ca acele stradute insemnau Via Dolorosa, locurile pe unde a calcat Iisus in drum spre rastignire. Corina a avut senzatia ca traieste acele vremuri si s-a descaltat instant. A facut pe jos drumul crucii, pana la mormantul sfant, iar a doua zi s-a vindecat brusc de raceala. ”Nu era o viziune, ci mai degraba o convingere interioara ca asist la convoiul care il duce pe Iisus la locul rastignirii”, a mai povestit ea. De atunci, Corina a pastrat o relatie stransa cu Dumnezeu. Despre experienta ei de la Ierusalim, Corina a povestit si in cartea ei ”Cautand iubirea”, lansata in 2006, cand a ajuns pentru a doua oara la locurile sfinte. Intr-un moment de cumpana, in urma cu 20 de ani, la 2 ani de la divortul de Virgil Anastasiu, ea a intentionat sa se retraga la manastire.

“Mi-am dorit sa-mi construiesc sau sa repar o casuta in cadrul unei manastiri «de sine». Ar fi luat destul timp sa realizez aceasta constructie, sa o aduc la confortul minim actual, avand in vedere ca eu nu sunt, din pacate, o artista bogata. Tot din pacate, am pus problema unor acte de proprietate cu respectivele clauze care sa-mi garanteze ca voi imbatrani linistita in acea casuta, fara sa ma dea nimeni afara, fara sa o instrainez nici eu, ci sa o las mostenire manastirii, inca din momentul construirii ei. Deci un act de proprietate cu clauza de uzufruct pe timpul vietii. Se pare ca nu am gasit inca acel loc sau poate intelegerea necesara la usile unde am batut pana in prezent. Nu am renuntat la proiect, l-am amanat doar. Si voi continua sa caut”, a spus artista pentru ziarul Lumina in 2008.

A stat zile bune la o manastire din Moldova, apoi a facut drumuri multe la Parintele Gherontie, care a ridicat Manastirea Caraiman de la Busteni, unde a facut o donatie importanta. Ea a avut un fibrom uterin  si s-a vindecat. A facut numeroase donatii la manastirile din tara. A scos la vanzare doua imobile mostenite din familie de la matusi si a promis ca daca va reusi sa le vanda, va dona din suma primita.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img