marți, 19 martie, 2024

Coronavirusul are un „calcai al lui Ahile”, au descoperit cercetatorii aflati in cautarea unui vaccin

Distribuie:

Publicat:

Coronavirusul are un „călcâi al lui Ahile”. Poate exista o veste bună despre orizontul coronavirusului, după cum Scripps Research a raportat că ar fi găsit călcâiul lui Ahile al COVID-19, potrivit nypost.com.

Cercetarea arată că o zonă specifică a virusului ar putea fi „vizată cu medicamente și alte terapii, o constatare care, de asemenea, ar putea ajuta la dezvoltarea unui vaccin”.

Zona vizată, potrivit biologului Ian Wilson, care a condus echipa științifică, „este crucială pentru răspândirea virusului extrem de contagios și… compoziția sa sugerează că ar fi vulnerabil la medicamente.”

Descoperirea a fost publicată vineri în revista Science și vine în condițiile în care oamenii de știință de la nivel mondial lucrează febril pentru a găsi un vaccin sau un remediu pentru pandemia care a devastat piețele globale și a provocat peste 63.000 de decese la nivel mondial.

Coronavirusul are un „călcâi al lui Ahile”

Un anticorp luat de la un pacient SARS cu ani mai devreme a fost utilizat în descoperire, deoarece cercetătorii au realizat că s-a atașat de o anumită parte a virusului și au putut repeta fenomenul cu COVID-19, ajutând la identificarea unei slăbiciuni a coronavirusului.

„Acest grad ridicat de similitudine implică faptul că site-ul are o funcție importantă care s-ar pierde dacă s-ar muta semnificativ”, a declarat Scripps Research într-o declarație, vineri. Din păcate, locul slab nu este ușor de găsit.

„Am descoperit că acesta (calcai) este de obicei ascuns în interiorul virusului și este expus doar atunci când acea parte a virusului își schimbă structura, așa cum s-ar întâmpla în infecții naturale”, a declarat colegul lui Wilson, Meng Yuan, într-o declarație.

Institutul caută ajutorul publicului și caută supraviețuitori de COVID-19 care ar fi dispuși să doneze o parte din sângele lor, care ar fi apoi examinat pentru anticorpi potențial utili.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img