marți, 19 martie, 2024

Cosmin Contra demis de la echipa nationala?

Distribuie:

Publicat:

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat sâmbătă, că în maximum 3 săptămâni va fi luată o decizie în privința staffului tehnic al echipei naționale de fotbal. Acesta a mai spus că încă nu a purtat o discuție cu actualul selecționer Cosmin Contra.

”Am avut o discuţie foarte scurtă după meci, vom avea acum în Spania una mai aşezată. Nu voi emite un punct de vedere personal înainte de a vorbi cu Cosmin, a fost un jucător emblematic pentru România, un antrenor care şi-a asumat o misiune dificilă într-un moment greu al echipei naţionale. A contribuit şi la tranziţia dintre generaţii.Nu cred că un alt antrenor ar fi putut garanta că România ar fi arătat altfel decât aseară la meciul cu Suedia. O decizie finală în privinţa staffului tehnic va fi luată în maximum 3 săptămâni, în această perioadă se va întruni Comisia Tehnică, urmată apoi de o şedinţă a Comitetului Executiv. Nici eu, nici directorul tehnic, nici vreun alt reprezentant al FRF nu a discutat cu niciun antrenor în această perioadă”, a declarat președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, conform Digisport.

Răzvan Burleanu a intrat la vestiare

”Aseară am fost la vestiar, să le spun jucătorilor şi staffului tehnic că mai avem o şansă în continuare, chiar dacă nu suntem siguri de calificarea în playoff. Ne dorim ca Austria să facă un rezultat pozitiv. Ei erau foarte dezamăgiţi, foarte dărâmaţi. Meciul cu Spania e unul care ar trebui să ne dea încredere pentru playoff-ul din primăvară de anul viitor. Această oportunitate de a te califica la un turneu final pe care-l găzduieşti se întâlneşte o dată în viaţă. Aseară am învăţat că este o distanţă mare între fotbalul românesc şi cel suedez. Ei au arătat că merită să meargă la Euro, iar noi să stăm acasă”, a mai spus oficialul FRF.

România a ratat calificarea la Campionatul European din 2020, după ce a acumulat 14 puncte în primele nouă runde. Ultimul meci, fără miză reală, va avea loc luni, la Madrid, contra Spaniei. Deşi nu mai poate obţine calificarea la EURO 2020 din preliminarii, tricolorii vor mai avea o şansă. Aceasta este reprezentată de barajul din Liga Naţiunilor. Acesta presupune disputarea a două runde (semifinală şi finală) împotriva unei adversare care urmează să fie desemnată. Tragerea la sorţi pentru acest baraj va avea loc vineri, 22 noiembrie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img