vineri, 29 martie, 2024

Cosuri pe spate: remediu natural inedit și sfaturi pentru a le eradica rapid

Distribuie:

Publicat:

Remedii pentru cosurile de pe spate. Indiferent dacă apar cosuri inestetice pe fese, față, decolteu sau spate, nu este niciodată o surpriză bună. Acneea de pe spate este, din păcate, la fel de frecventă la adolescenți ca la adulți. Și, contrar a ceea ce cred unii, igiena nu este cel mai mare vinovat… Adesea, este într-adevăr legat de hormoni! Și prin căldura și umiditatea verii, porii se sufocă cu sebum și piele moartă. În paralel, glandele sebacee sunt îndepărtate cu rezultatul pe care îl știm: chisturi, cosuri mici roșii, mici puncte negre, roșeață a pielii, mâncărimi… Acum, vă puteți imagina: tratamentele pentru cosurile de pe spate nu nu sunt foarte diferite de cele pentru epiderma feței. Dar totuși este necesar să le puteți aplica pe această zonă greu accesibilă!

Ingredientele spray-ului împotriva cosurilor de pe spate:

240 ml de apă filtrată
4 comprimate de aspirină pentru adulți zdrobite (acidul salicilic va calma inflamația și va reduce cosurile)
30 ml oțet de cidru de mere (calmant, astringent și dezinfectant)
15 ml suc de lămâie (pentru prospețime, miros și reînnoire celulară)
6 g sare de mare (furnizare de minerale)

10 picături de ulei esențial de lavandă și alte 10 de arbore de ceai (antiinflamator, calmant și antibacterian)
Sticlă pulverizată

1) Într-un bol, încălziți apa în cuptorul cu microunde timp de un minut. Apoi adăugați sare și aspirină.

2) Apoi adăugați celelalte ingrediente și amestecați bine înainte de a le turna în spray. Este gata! Mai presus de toate, agitați bine înainte de fiecare utilizare. Se va păstra aproximativ o lună, dar îl puteți păstra la frigider pentru a-i crește termenul de valabilitate.

Pulverizați în fiecare seară pe zonele afectate de erupții cutanate până la vindecare. Deoarece lămâia este fotosensibilizantă, este mai bine să evitați aplicarea ei dimineața (cu excepția cazului în care pielea este acoperită). În plus, rețineți că acest produs poate fi aplicat pe tot corpul! Cu toate acestea, nu-l pulverizați pe față pentru a evita stropirea în ochi.

Remedii pentru cosurile de pe spate. Cele mai bune sfaturi noastre împotriva cosurilor de pe spate

În primul rând, nu străpungeți cosurile cu riscul de a lasa cicatrici. Evitați infecția sau superinfecția!

Cu proprietățile sale antibacteriene, uleiul de arbore de ceai poate fi utilizat singur ca tratament local pentru a fi aplicat pe cosuri. Argila poate fi folosită și ca mască pentru a recâștiga rapid pielea frumoasă.

De asemenea, alege hainele din bumbac. Dimpotrivă, evitați îmbrăcămintea prea strânsă și confecționată din material sintetic (poliester etc.).

Remedii pentru cosurile de pe spate

Spălați-vă cearșafurile și prosoapele mai des cu un detergent mai puțin alergenic și iritant. Într-adevăr, detergenții parfumați excesiv provoacă iritații care agravează cosurile.

Mai presus de toate, faceți rapid un duș după sport pentru a elimina rapid umezeala din transpirație și bacteriile care s-au acumulat pe piele! De asemenea, clătiți bine pielea după utiliarea balsamului și măștilor de păr. Toate acestea împiedică porii să respire.

Vixen studio

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img