vineri, 29 martie, 2024

Cozi la directiile de pasapoarte I MAI a cerut conducerii institutiei solutii rapide pana la finalul zilei

Distribuie:

Publicat:

Ministrul de Interne i-a convocat miercuri pe sefii Directiilor de Pasapoarte si Permise Auto, carora le-a cerut sa actualizeze necesarul de infrastructura si personal pentru a elimina cozile. Conducerea de la Pasapoarte are termen pana la finalul zilei pentru a prezenta aceste masuri.

“Tema discutiilor a fost situatia de la acele directii unde se inregistreaza aglomerari mari de persoane. In urma discutiilor de astazi, ministrul Afacerilor Interne a solicitat conducerii Directiei Generale de Pasapoarte sa actualizeze analiza privind masurile concrete de extindere a infrastructurii si necesitatile de suplimentare cu personal care sa deserveasca la capacitate maxima toate sediile din judetele care se confrunta cu un numar mare de cereri. Termenul pentru realizarea acesteia este de doua zile. De asemenea, doamna ministru a solicitat conducerii Directiei de Pasapoarte sa prezinte astazi o solutie pentru reducerea aglomeratiei de la sediul din Pipera”, a declarat purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.
Reprezentantul MAI a precizat ca intr-o zi normala de lucru la sediul din Pipera se prelucreaza aproximativ 600 de cereri, in timp ce la sediile din celelalte sectoare ale Capitalei se prelucreaza putin peste 100 de cereri, si a indrumat cetatenii care doresc obtinerea unui pasaport sa depuna cererea la unul din acestea, pentru a reduce timpul de asteptare.
“Adresele celorlalte sedii unde se pot depune cereri in vederea eliberarii de pasapoarte se gasesc pe site-ul Directiei Generale de Pasapoarte si pe site-ul Prefecturii Bucuresti. Acestea sunt Piata Amzei nr. 13, Strada Ion Suculescu nr. 42B, Strada Sarguintei nr. 4 si Strada Virtutii nr. 1-3. Toate aceste sedii vor functiona in regim normal pana la finalul saptamanii. Data estimata pentru inaugurarea noului sediu, care va functiona intr-un centru comercial din Capitala, este 21 august, si acolo se vor muta toate aceste sedii, urmand a fi deschise 20 de ghisee. Sediile din Pipera si Piata Amzei vor ramane, in continuare deschise”, a mai precizat Monica Dajbog.

Purtatorul de cuvand al MAI a mai precizat ca aglomerata produsa la inceputul acestei saptamani la sediul din Pipera al Directiei de Pasapoarte s-a produs din cauza lipsei de comunicare dintre conducerea acestei institutii si cea DRPCIV, care isi are sediul in aceeasi cladire.
“Carmen Dan a cerut explicatii cu privire la situatia din zilele de 14 si 15 august la Directia de Pasapoarte si la sediul DRPCIV. In Bucuresti, la sediul din Pipera accesul publicului s-a facut cu o intarziere de 15 minute din cauza unor probleme de comunicare la nivelul conducerii celor doua institutii care isi desfasoara activitatea in acea cladire. Fapt pentru care, directorii celor doua institutii isi cer scuze in mod public”, a declarat purtatorul de cuvand al MAI.
Precizarile vin dupa ce, luni, la sediul din Pipera programul a inceput mai tarziu de 8.30, fiind posibila doar inregistrarea actelor, nu si eliberarea pasapoartelor, lucru ce a starnit nemultumirea oamenilor. Si la directiile din tara s-au format cozi, oamenii fiind nevoiti sa astepte cateva ore pentru depunerea cererilor sau eliberarea actelor de calatorie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img