sâmbătă, 20 aprilie, 2024

CPECA Vaslui : Mesajul meu antidrog

Distribuie:

Publicat:

 EDITIA A XIV–A A CONCURSULUI NATIONAL „MESAJUL MEU ANTIDROG” 2017 – Agentia Nationala Antidrog (ANA), prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare si consiliere antidrog teritoriale, lanseaza la nivel national, in perioada 6 – 10 februarie a.c., editia a XIV–a a concursului „Mesajul meu antidrog”, avand ca tema „Coloreaza-ti viata altfel…fara droguri!”. 

„Mesajul meu antidrog” este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri in randul populatiei scolare din invatamantul gimnazial si liceal si se desfasoara anual, inca de la infiintarea ANA.

Editia a XIV–a a concursului se deruleaza in intervalul februarie – iulie 2017, in cadrul institutiilor din invatamantul preuniversitar (gimnaziu si liceu) din toate judetele tarii si din Bucuresti.

        Avand ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini si practici la nivelul intregii populatii aflate intr-o forma de invatamant, prin intermediul programelor scolare si de petrecere a timpului liber, in scopul adoptarii unui stil de viata sanatos, fara tutun, alcool si droguri, proiectul reprezinta un concurs national in cadrul caruia elevii isi exprima, intr-o forma de comunicare artistica sau prin sport, opiniile si atitudinile lor in legatura cu consumul de droguri.

Parteneri in acest proiect, alaturi de ANA, sunt Ministerul Educatiei Nationale, prin inspectoratele scolare judetene si al municipiului Bucuresti, directiile judetene de tineret si sport, organizatii neguvernamentale si autoritati locale.
Sectiunile editiei a XIV-a sunt: eseu literar, arte vizuale (grafica, desen si fotografie), film scurt metraj, spot, sport (la nivel judetean), iar criteriile de evaluare a lucrarilor urmaresc incadrarea in cerinte (tematica si dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului si a subiectului ales, acuratetea stilului, claritatea limbajului.

Beneficiarii directi estimati ai concursului sunt 50.000 de tineri din invatamantul preuniversitar (gimnaziu si liceu).
Din fiecare judet /sector vor fi selectionate 10 scoli (atat din mediul urban, cat si rural) cu invatamant gimnazial si 5 licee (atat din mediul urban, cat si rural) ce totalizeaza aproximativ 3.500 de elevi. Beneficiarii indirecti sunt cadrele didactice, familia, prietenii si societatea in general.
***
In anul 2016, ANA a intreprins o serie de masuri menite sa stimuleze participarea elevilor din invatamantul preuniversitar la activitatile proiectului.

Astfel, ca si principale rezultate ale editiei precedente a concursului „Mesajul meu antidrog”, amintim:
44 de judete si sectoare ale Municipiului Bucuresti participante;
276 de lucrari evaluate la etapa nationala;
2520 de elevi finalisti la etapa nationala;
28 de lucrari castigatoare;
28 de elevi premiati national;
40 de diplome acordate;
28 de tablete achizitionate, pentru premierea castigatorilor celor 5 sectiuni ale editiei a XIII-a a concursului.
La nivelul judetului, CPECA Vaslui invita elevii si profesorii (gimnaziu si liceu)  sa participe la lansarea concursului „Mesajul meu antidrog” editia a XIV–a care va avea loc miercuri 08.02.2017  ora 12.00 la Biblioteca Judeteana „Nicolae Milescu Spatarul” Vaslui. Sunt asteptati sa participe si presa locala, societatea civila si membri ai comunitatii locale care vor sa se implice in activitati cu tematica antidrog. Ca in fiecare an, CPECA Vaslui va posta regulamentul de participare al concursului Mesajul meu antidrog” editia a XIV–a pe site-ul ISJ Vaslui, de unde poate fi descarcata si fisa de inscriere la una din cele 5 sectiuni ale concursului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img