marți, 19 martie, 2024

Creştere de 18% a vitezelor medii de download şi upload în Romania pentru internetul fix, în 2017

Distribuie:

Publicat:

Vitezele medii de download şi upload în România pentru internetul fix au crescut, în 2017, cu 18% comparativ cu anul anterior, relevă statistica publicată marţi de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), ce are la bază testele realizate pe Netograf.ro – aplicaţia ANCOM pentru testarea calităţii serviciului de internet.

Conform datelor, în ceea ce priveşte vitezele medii de download, acestea au ajuns, anul trecut, la 112,1 Mbps (186,6 Mbps pentru conexiunile de tip fir şi 61,26 Mbps pentru conexiunile de tip wireless).

De asemenea, viteza medie de upload la nivel naţional a ajuns la 93,1 Mbps pentru serviciul de acces la internet la punct fix (146,46 Mbps pentru conexiunile de tip fir şi 56,63 Mbps pentru conexiunile de tip wireless).

Rezultatele testelor realizate în cadrul Netograf pe parcursul anului 2017 pentru serviciul de acces la internet la puncte mobile arată că viteza medie de download la nivel naţional s-a situat la 20,44 Mbps, în timp ce viteza medie de upload a ajuns la 9,08 Mbps.

În topul vitezelor medie/furnizor internet fix, primul loc este deţinut de Orange (download 300,45 Mbps/upload 269,56 Mbps), urmată de RCS&RDS (download 220,14 Mbps/upload 200,4 Mbps) şi NextGen Communications (download 128,63 Mbps/upload 148,62 Mbps).

Totodată, în ierarhia rezervată vitezelor medii pe fiecare furnizor de internet mobil, Orange, Vodafone şi Telekom Mobile îşi împart primele trei locuri, în această ordine.

Raportul ANCOM privind calitatea serviciului de acces la internet în anul 2017 oferă şi informaţii cu privire la întârzierile de transfer a pachetelor de date atât pentru furnizorii de servicii de acces la internet fix, cât şi pentru furnizorii de servicii de acces la internet mobil, defalcate pe judeţe, variaţiile întârzierilor de transfer a pachetelor de date, precum şi informaţii legate de termenele necesare pentru furnizarea serviciului de acces la internet, termenele de remediere a deranjamentelor, şi frecvenţa reclamaţiilor utilizatorilor şi termenul de soluţionare a acestora. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img