joi, 18 aprilie, 2024

Creatorii serialului animat de comedie ‘South Park’ si-au cerut in mod ironic iertare, dupa ce China a cenzurat seria

Distribuie:

Publicat:

Creatorii serialului animat de comedie "South Park" și-au cerut în mod ironic iertare, după ce, în urma lansării episodului "Band in China", presa a raportat că seria nu mai este disponibilă pe câteva platforme online din China, potrivit Reuters, anunță MEDIAFAX.

Întregul conflict a escaladat după difuzarea episodului "Band in China", pe 2 octombrie, în care a fost criticată politica țării privind dreptul la liberă exprimare.

Totodată, au fost subliniate eforturile din ultimii ani ale Hollywood-ului de a modela conținutul filmelor și programelor de televiziune pentru a trece de cenzori.

"La fel ca pe cei de la NBA, îi primim cu drag pe cenzorii din China în casele și în inimile noastre. Și noi iubim mai mult banii decât libertatea. Trăiască Marele Partid Comunist din China! Fie ca recolta de sorg din această toamnă să fie îmbelșugată! Am rezolvat acum, China?", au scris Trey Parker și Matt Stone, creatorii serialului, într-un mesaj introdus cu titlul "Iertare oficială Chinei", distribuit pe rețeaua de micro-blogging Twitter.

Potrivit Reuters, pe platformele video Youku Tudou și iQiyi, serialul apare ca fiind disponibil, dar, odată accesate, episoadele nu pot fi văzute.

Totodată, pe forumul popular Baidu Tieba și pe pagina Douban, pe care sunt evaluate filme și seriale, nu a putut fi găsită nicio referință la serialul "South Park".

Purtătorii de cuvânt ai Youku Tudou, iQiyi și Baidu nu au făcut comentarii.

În episodul disputat, personajul Randy Marsh a fost arestat după ce a încercat să își extindă în China afacerea cu marijuana. În închisoare, Randy i-a întâlnit pe Winnie the Pooh și pe Piglet. Totodată, Randy Marsh trece printr-un program de reeducare și este supus la muncă silnică.

China și-a demonstrat sensibilitatea cu privire la personajele animate britanice, Pooh fiind utilizat în discuțiile informale pentru a-l desemna pe președintele Chinei, Xi Jinping.

Serialul animat de comedie "South Park", creat de Matt Stone şi Trey Parker, prezintă aventurile prin care trec patru elevi de şcoală generală din oraşul fictiv South Park, din statul Colorado. Show-ul a fost lansat în 1997 şi de atunci a devenit al treilea serial animat din istoria televiziunii americane prin prisma longevităţii de difuzare, fiind depăşit doar de "Familia Simpson" şi "Arthur".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img