sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Creste peste tot si poate combate diabetul si hipertensiunea. Foarte multi il ignora

Distribuie:

Publicat:

Creste peste tot, dar stiati ca este inamicul tumorilor, diabetului zahar si hipertensiunii? Cu siguranta multi dintre voi ati mancat aceste fructe in copilarie cand mergeati in vacanta la bunici, dar atunci nu aveati habar de cat de benefice sunt pentru organismul nostru.

Dudul alb are o viata scurta, creste rapid. Este un copac mic de dimensiuni medii, care creste pana la 10–20 m. Specia este nativa din nordul Chinei si este larg cultivata si naturalizata in alta parte. In Romania, dudul alb este foarte raspandit la campie si la deal, dar este cultivat si de-a lungul drumurilor.

Beneficii:

Unii dintre compusii aflati in dude ajuta la incetinirea descompunerii zaharului din intestine, ceea ce duce la un nivel stabil de zahar in sange. Dudele albe contin cantitati bogate de vitamina C, carotene, pectine, fibre, zahar invert si rasina-ingredient folosit pentru tratarea de amigdalita.

Aceste micute fructe mai contin, de asemenea si antioxidanti care pot reduce tensiunea arteriala si previn bolile de inima. Potrivit unui studiu efectuat de Universitatea din Texas, dudele albe sunt bogate in resveratrol, un fenol valoros in tratamentul mai multor tipuri de cancer si al bolilor de inima.

Desi dudul alb ajuta in tratarea multor boli, capacitatea sa de a reduce zaharul din sange este considerata cea mai buna. Nivelurile ridicate de zahar din sange sunt asociate cu diabetul zaharat, inflamatiile si obezitatea. Din fericire pentru noi aceasta planta poate scadea nivelul de zahar si astfel previne instalarea acestor boli grave.

Ceaiul din frunze de dud este renumit pentru tratarea bolilor de ficat, durerilor reumatice si in ameliorarea diabetului. Faceti o infuzie din 2 lingurite de frunze maruntite si 250 ml de apa clocotita. Se consuma 2-3 cani pe zi. Acest ceai este indicat si in diaree, gastrita si ulcer gastric si duodenal.

Fruzele de dud au o actiune favorabila asupra muschiului inimii, actionand direct asupra terminatiilor nervoase. Un studiu realizat in Japonia a constat ca frunzele de dud pot ajuta la scaderea colesterolului si reduc riscul de acumulare a placilor in artere. Pentru sanatatea inimii tale incearca un ceai din frunze de dud alb.

Calmeaza durerile de dinti in combinatie cu cuisoarele.

Frunzele de dud pot fi cea mai buna varianta in ceea ce priveste unele probleme ale pielii, cum ar fi semne lasate de acnee sau roseata. Totodata ajuta la intinerirea pielii pentru a o face mai luminoasa si o trateaza pe cea uscata si sensibila. Detoxifica pielea, lasand-o moale si stralucitoare.

200 de grame de dude(fructe) consumate dimineata pe stomacul gol iti detoxifica organismul in 10 zile.

Dudele albe pot fi consumate chiar si de diabetici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img