sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Crestere de 21% pe segmentul de asigurari non-auto pentru Uniqa Asigurari

Distribuie:

Publicat:

Uniqa Asigurări a anunţat, joi, că a înregistrat, în primul trimestru al anului, o creştere de 21% pe segmentul de asigurări non-auto, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, înregistrând prime brute subscrise pe acest segment în valoare de 8,9 milioane de euro, conform IFRS potrivit news.ro

Totodată, UNIQA Asigurări de viaţă a raportat, în primele trei luni, o creştere de 24% a vânzărilor de asigurări de viaţă, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, înregistrând prime brute subscrise pe acest segment în valoare de 4,8 milioane de euro, conform IFRS. Cele doua companii au raportat un profit de 750.000 euro în primele trei luni.

”În primul trimestru al anului 2019, obiectivele de reducere a expunerii în zona asigurărilor obligatorii de raspundere civilă auto şi creştere pe liniile profitabile de activitate au continuat să susţină strategia de dezvoltare durabilă a companiilor UNIQA Asigurări şi UNIQA Asigurări de viaţă”, se arată în comunicat.

Asigurările non-auto şi asigurările de viaţă au ramas principalii contributori la aceasta evoluţie, înregistrând creşteri semnificative, de două cifre, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Totodata, dinamica segmentului auto a sprijinit obiectivele dezvoltării durabile.

Asigurările obligatorii de raspundere civilă auto au continuat să îşi restrângă impactul asupra portofoliului, înregistrând o scădere de 17% a volumului de vânzări, în timp ce asigurările facultative de tip Casco au luat un avans de 4%, comparativ cu primele trei luni din 2018.

”În total, cele două companii UNIQA au încheiat primul trimestru al anului 2019 cu prime brute subscrise situate la nivelul de 25,4 milioane de euro, generate de creşterea portofoliului pe segmentele de asigurări profitabile, marcând astfel o creştere de 10% faţă de rezultatele înregistrate anul trecut, pentru acelaşi interval”, se arată în comunicat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img