vineri, 29 martie, 2024

Cresterea economica a Romaniei, laudata in presa financiara internationala: “Intr-o tara considerata odata ca ‘estul salbatic’ al Europei…”

Distribuie:

Publicat:

Romania, laudata pentru cresterea economica inregistrata de un ziar financiar de renume. “Cresterea economica a Romaniei a depasit asteptarile in al doilea trimestru, inregistrand cea mai buna citire a PIB-ului in 12 luni si consolidand pozitia sa ca tara cu cea mai rapida crestere din Europa Centrala si de Est.” – Astfel isi incep articolul jurnalistii de la celebrul ziar Financial Times.

Ziaristii Financial Times sustin ca tara noastra, desi nu este parte a zonei Euro, a reusit sa creasca cu 5,9% in al doilea trimestru si a reusit sa depaseasca cu mult prognoza medie a regiunii de 4,8-5,1%.

“Romania culegele roadele unei economii mondiale in revenire si de cresterea apetitului pentru risc al investitorilor intr-o tara considerata odata ca “estul salbatic” al Europei. Fondul Monetar International se asteapta ca economia romaneasca sa se extinda anul acesta cu 4,2%, ajutata de politica fiscala si salariile in crestere pentru lucratorii romani.”, mai spun jurnalistii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img