marți, 16 aprilie, 2024

Criminalul din Brasov a strambat din nas cand i s-a adus mancare. Iata ce le-a cerut Florin Buliga politistilor. Oamenii legii s-au crucit cand l-au auzit

Distribuie:

Publicat:

Florin Mircea Buliga, barbatul care si-a omorat familia, iar apoi s-a predat, este arestat pentru 30 zile si se afla in arestul Politiei Brasov.

Florin Mircea Buliga, barbatul care si-a omorat familia, iar apoi s-a predat, este arestat pentru 30 zile si se afla in arestul Politiei Brasov.

Barbatul se afla intr-o celula cu alti patru detinuti, iar pana acum el a primit vizite din parea unei cumnate, dar si prieteni de-ai sai.

Mai mult, detinutului i-a fost lasat si un pachet, in care a primit fructe si bani. Se pare ca Florin Mircea Buliga este pretentios cand vine vorba de mancare. Acesta le-ar fi cerut politistilor sa i se dea mancare fara carne, mentionand ca tine post.

Crima de la Brasov. De ce a incercat sa se sinucida ucigasul si de ce a dorit sa ramana in viata dupa ce si-a ucis familia

Cazuri criminalilor care si-au ucis familiile, studiate de psihiatrie, releva faptul ca deseori multi dintre criminali au ales sa se sinucida imediat dupa atacuri, cand criza de furie a disparut si constientizeaza ce au facut.

Ceea ce atrage atentia in crima de la Brasov este faptul ca Florin Mircea Buliga, cel care si-a ucis sotia si cei doi copii, a incercat sa se sinucida inainte de a comite actul criminal. Lipsa remuscarilor, dar si faptul ca, desi spune ca avea de ani buni ganduri de sinucidere, nu le-a mai dat curs, ridica multe semne de intrebare in legatura cu profilul sau psihologic. 

Potrivit psihologului Ana Maria Rusizan, este posibil ca barbatul sa fi suferit o criza psihotica, pe fondul unor frustari sau al unei depresii, dar si pe fondul consumului de droguri.

”Eu pot sa imi exprim parerea personala dupa ce am analizat toate informatiile din ultimele zile. Personal eu cred ca tentativa de suicid dinaintea comiterii crimelor a fost un fel de moment de luciditate, un ultim mod prin care a incercat sa se opreasca, sa nu se ajunga la crima.

Comportamentul ciudat din ultimele zile, dar si consumul de droguri ne poate face sa credem ca omul a suferit o criza psihotica. Sunt persoane care par perfect normale, dar pot ascunde multe probleme, poate chiar si o depresie profunda. In timp, aceste nemultumiri se acumuleaza si devin ca o bomba cu ceas. Sunt multe cazuri studiate in psihologie cand persoanele aparent normale si-au ucis apropiatii. Expertiza psihiatrica de la Mina Minovici va face mai multa lumina“, declara psihologul Ana Maria Rusizan, pentru cotidianul Adevarul.

”In literatura de specialitate sunt prezentate pe larg cazuri socante in care unii oameni si-au ucis familiile. Multi dintre ei s-au sinucis imediat dupa comiterea faptei. Sinuciderea apare ca o reactie la crima. Criza de furie dispare, iar omul constientizeaza ce a facut. Nu pot suporta consecintele, mai ales oprobiul public, si ajung sa isi puna capat zilelor.

Faptul ca suspectul de la Brasov nu a facut acest lucru si ca a insistat foarte mult ca nu are niciun fel de probleme psihice arata ca el nu a vrut sa fie catalogat nebun. A vrut sa isi povesteasca propria varianta. Eu personal cred ca el este convins de ceea ce spune.

Cu siguranta are ceva tulburari psihice, dar nu se poate spune ca nu a avut discernamant. A stiut exact ceea ce face, fapt demonstrat si de faptul ca nu a contestat arestarea si a spus ca isi asteapta pedeapsa. Eu personal cred ca, din punct de vedere al definitiei legale, a avut discernamant si va fi judecat pentru faptele sale“, mai spune psihologul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img