joi, 25 aprilie, 2024

Critica la adresa Simonei HALEP

Distribuie:

Publicat:

Wim Fissette (36 de ani), belgianul care a antrenat-o pe Simona Halep in anul 2014, considera ca sportiva originara din Constanta ar fi trebuit sa cedeze in doua seturi confruntarea cu Ana Ivanovic pentru a o elimina pe Serena Williams de la Turneul Campioanelor desfasurat in urma cu doi ani.

Simona Halep era calificata in semifinalele Turneului Campioanelor din 2014, dupa doua victorii obtinute in grupa, avand ocazia sa o elimine pe Serena Williams daca pierdea in doua seturi meciul cu Ana Ivanovic. Romanca a ales sa lupte si sa castige un set contra sarboaicei, scor 6-7, 6-3, 3-6, iar asta a costat-o peste cateva zile, atunci cand Serena a invins-o pe Simona in finala, scor 6-3, 6-0.

Fissette spune ca nu a fost de acord cu eleva sa, dar ca Halep nu a putut fi convinsa sa recurga la o stratagema prin care sa-si scoata din joc cea mai periculoasa rivala: “Imi amintesc ca Simona putea pierde in doua seturi, iar Serena ar fi fost aut. Dar ea s-a incapatanat sa lupte pentru fiecare punct… Bineinteles ca a fost fair-play, dar nu a fost cea mai buna decizie”, a spus Wim Fissette intr-un interviu acordat jurnalistilor de la WTA la Singapore.

Wim Fissette, aflat la Singapore saptamana trecuta pentru o intrunire a antrenorilor, a oferit si un contraexemplu pentru rationamentul Simonei. Belgianul spune ca Kim Clijsters, o alta eleva de-a sa, a fost intr-o situatie asemanatoare in anul 2010 si a abordat o alta strategie.

“Kim a avut o preferinta cu cine sa joace in semifinale. Grupa cealalta era decisa, Kim obtinuse deja calificarea, iar in ultimul meci a pierdut pentru a juca cu o adversara care era pe placul ei. Pana la urma, formatul diferit al Turneului Campioanelor implica si astfel de strategii”.

Meciul la care face referire Wim Fissette este Kim Clijsters – Vera Zvonareva, incheiat cu victoria rusoaicei, scor 6-4, 7-5. Belgianca a evitat-o in acest fel pe Caroline Wozniacki in penultimul act, jucand in schimb cu Samantha Stosur, adversara de care a trecut cu 7-6, 6-1.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img