miercuri, 24 aprilie, 2024

Critici DURE din partea lui Marine Le Pen: ‘Franta se transforma intr-un stat AUTORITAR. Ungaria este mult mai democratica’

Distribuie:

Publicat:

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a declarat miercuri că ţara sa se transformă într-un regim autoritar şi că Ungaria, sub conducerea premierului Viktor Orban, este o ţară mai democratică, informează EFE, relatează Agerpres.

''Ţara noastră se transformă într-un stat autoritar'', a acuzat Le Pen într-un interviu pentru postul de televiziune LCI, în care s-a mai plâns şi de anchetele deschise de procuratura franceză împotriva partidelor de opoziţie, aşa cum este formaţiunea sa, Adunarea Naţională (AN, fostul Front Naţional), pentru fraude cu fonduri europene. 

''Ungaria lui Orban este mult mai democratică decât Franţa lui (Emmanuel) Macron'' pentru că în Franţa procurorii, ''la ordinele puterii politice'', efectuează percheziţii pentru a avea acces la conţinutul calculatoarelor şi al telefoanelor care aparţin liderilor opoziţiei.

Marine Le Pen a răspuns în acest mod întrebărilor pe tema percheziţiilor efectuate marţi de procuratura din Paris la sediul partidului Franţa Nesupusă (LFI) şi la domiciliile mai multor lideri ai acestei mişcări de stânga, printre care şi la locuinţa liderului formaţiunii, Jean-Luc Mélenchon. 

Şi Adunarea Naţională a fost vizată de percheziţii, în cadrul anchetei deschise în urma suspiciunii că asistenţi ai eurodeputaţilor acestei formaţiuni, plătiţi ca atare de către Parlamentul European, se ocupau în realitate de gestionarea treburilor interne ale AN.

Potrivit Marinei Le Pen, ''toate partidele politice au asistenţi parlamentari cu funcţii politice'', nu doar formaţiunea sa. Faptul că justiţia se concentrează doar asupra câtorva formaţiuni politice dovedeşte că este vorba despre ''un proces de intimidare'' din partea guvernului francez, ceea ce înseamnă că Franţa ''se află în plină încălcare a principiului separării puterilor'', a mai acuzat Le Pen.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img