vineri, 29 martie, 2024

Crucea de 5 metri din curtea palatului lui Gigi Becali nu este ortodoxa! Acuzatii de ”erezie” la adresa latifundiarului: ”Mai merge des si la Muntele Athos”

Distribuie:

Publicat:

Crucea de 5 metri, suflata cu aur, din curtea casei lui Gigi Becali nu este ortodoxa ci… catolica. Dezvaluirea a starnit rumoare pe site-urile crestine care au preluat informatia.

Cunoscut drept unul dintre cei mai puternici promotori ai ideilor ortodoxe din spatiul public, Gigi Becali are de 12 ani in curtea palatului sau din Aleea Alexandru o cruce neortodoxa. Dezvaluirea a fost facuta in direct de Lucian Bolcas, la un post de televiziune si preluate de cateva site-uri crestine, cu precadere cele care combat ecumenismul (miscarea religioasa care urmareste reunirea tuturor bisericilor crestine intr-una singura).

”Aseara la Romania TV, un domn pe care nu-l stiu dupa chip, explica in emisiunea lui Victor Ciutacu ce considera ca nu este in regula cu o statuie pe care a vazut-o in curtea lui Gigi Becali. Si sublinia ca nu o face pentru a-l critica ci pentru a trage un semnal de alarma, cum ca nu este bine ca putinii ortodocsi ce se mai exprima in spatiul public sa promoveze simboluri neortodoxe. Iar Lucian Bolcas a intervenit si a spus-o pe sleau: este catolica”, scrie site-ul saccsiv.wordpress.ro. Administratorul site-ului explica si care sunt diferentele dintre simbolurile ortodoxe si cele catolice. In primul rand, Biserica Ortodoxa nu admite in cultul sau icoane sculptate sau statui. Apoi, in timp ce ortodcsii folosesc in picturile cu Iisus rastignit 4 piroane, la catolici acestea sunt doar 3.

Culmea este ca Gigi Becali nu pare sa fie preocupat de acest detaliu si este foarte posibil ca nici macar sa nu fie constient de el. Gigi a comandat crucea de 5 metri in 2007 si a poleit-o cu 3 straturi de aur. Doar acest lucru l-a costat 50.000 euro si s-au folosit 2,5 kilograme de aur. Culmea e ca obiectul a fost sfintit de un sobor de preoti, atunci cand a fost ”dezvelit”.

”Acei preoti au fost habauci, insa putem presupune ca in zece ani sigur i-a ajuns la urechi ca este catolica. De ce a pastrat-o? Nu considera inovatiile catolicilor ca fiind eretice? Si mai merge des si la Muntele Athos. N-o fi discutat acolo pe tema asta?”, mai scrie site-ul respectiv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img