sâmbătă, 20 aprilie, 2024

CS ”Budokan” Vaslui a participat la seminarul internațional Traditional Japanese Ju Jitsu

Distribuie:

Publicat:

Sensei Maricel Tăbăcaru, Theodor-Daniel Cioată, Rareș-Ștefan Pavel, Alexandru-Iulian Moroșanu și Alexandru Asofiei, de la CS ”Budokan” Vaslui, au participat, timp de trei zile, la International Seminar Traditional Japanese Ju Jitsu Kobudo and Oriental Healing Arts, condus de O-Sensei Alexey Kunin, 10 Dan Ju-Jitsu, fondatorul și președintele AJJIF GLOBAL, conducătorul clanului Katabami Ju-Jitsu, alături de Soke Yury Smirnov, 9 Dan Ju-Jitsu, director AJJIF Eurasia, reprezentantul AJJIF în Rusia, președintele IMAF EURASIA, membru al clanului Katabami Ju-Jitsu.

Evenimentul a fost organizat de hanshi Pavel Milovan, 9 Dan Ju Jitsu, director AJJIF Europa, reprezentantul AJJIF în România, membru al clanului Katabami Ju-Jitsu.

”Pe toată perioada desfășurării seminarului am avut parte de câte două antrenamente zilnice, în cadrul cărora au fost predate tehnici antice de ju-jitsu din cadrul clanului Katabami Ju-Jitsu, dar și metode de vindecare orientală”, a declarat Maricel Tăbăcaru, președintele CS ”Budokan” Vaslui.

La acest eveniment au fost prezenți și practicanți de arte marțiale din Serbia, Bosnia, Hungaria și Croația, astfel reprezentanții Vasluiului au avut posibilitatea de a face un schimb de experiență privind metodele de predare a tehnicilor de arte marțiale tradiționale.

”Pe parcursul celor trei zile nu a fost abordată doar partea tehnică, au fost prezentate toate laturile pe care un practicant de arte marțiale ar trebui să le dezvolte (fizic, mental și spiritual), o tehnică fiind dezbătută atât din punct de vedere fizic, fiind abordată și strategia de aplicare a acesteia”, a mai spus Maricel Tăbăcaru.

În ultima zi, delegația vasluiană a fost prezentă la evenimentul istoric în România, ceremonia de dezvelire a bustului Maestrului Mihai Botez în fața Casei de Cultură Arad, unul din părintele artelor marțiale din România, fondatorul primei școli de ju jitsu din țară, urmată de dezvelirea plăcii comerative la sala de sport a Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad, care poartă și denumirea maestrului, un exemplu de respect suprem în artele marțiale.

Munca depusă de membrii Clubului Budokan Vaslui, de la fondare și până în prezent, în dezvoltarea ju jitsu-lui nu a trecut neobservată, atât pe plan național, cât și internațional, delegația clubului având onoarea să primească recunoașterea internațională a clubului și înregistrarea acestuia în AJJIF GLOBAL Governing Body, direct de la fondatorul și președintele O-Sensei Alexey Kunin.

Președintele clubului, Sensei Maricel Tăbăcaru, cu această ocazie a primit licența internațională de instructor, de la O-Sensei Alexey Kunin, și i-a fost acordat gradul de 5 Dan Ju-Jitsu de către Hanshi Milovan Pavel.

”Vreau să mulțumesc organizatorului pentru invitație, buna desfășurare a evenimentului, și pentru ocazia de a demonstra scopul activității din cadrul clubului, prezentarea artelor marțiale din punct de vedere tradițional, nu doar sportiv, iar încrederea cu care am fost investiți, prin recunoașterea internațională și totodată prin promovarea în următorul grad, o vom răsplăti prin continuarea muncii depuse până în prezent, o datorie care este primordială pentru noi. Mulțumim Consiliul Local Vaslui și Primăriei municipiului Vaslui, care au crezut în noi și au sprijinit delegația clubului să fie prezentă la acest eveniment. Rezultatul muncii îl dedicăm locuitorilor municipiului Vaslui, care ne-au investit cu încredere și promitem că nu-i vom dezamăgi niciodată. Tot respectul pentru munca depusă până în prezent de membrii clubului”, a conchis președintele CS ”Budokan” Vaslui.


Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img