joi, 18 aprilie, 2024

CSM: Ponta a afectat reputatia procurorului Uncheselu

Distribuie:

Publicat:

Potrivit stiripesurse.ro,plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a adoptat raportul Inspectiei judiciare care a stabilit sa premierul Victor Ponta a afectat reputatia procurorului Jean Uncheselu, cel care l-a trimis in judecata.

Sesizarea Inspectiei Judiciare a fost facuta la solicitarea Adunarii Generale a procurorilor din DNA cu privire la afirmatiile facute de Victor Ponta pe Facebook. Premierul Ponta a scris: “(…) singura problema a tarii este obsesia unui procuror total neprofesionist in a se afirma in cariera inventand si imaginand fapte si situatii neadevarate din urma cu 10 ani!”.

Pe 17 septembrie, premierul Victor Ponta a fost trimis in judecata, de procurorii DNA, pentru 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, alaturi de alte patru persoane, intre care senatorul Dan Sova si directorul Complexului Rovinari.  Potrivit procurorilor DNA, in perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinet individual de avocat, Victor-Viorel Ponta a obtinut de la SCA “Sova si Asociatii” suma 181.439,98 de lei, pentru activitati, care insa in realitate nu s-au efectuat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img