vineri, 26 aprilie, 2024

Cu ce se curata parul de pisica de pe haine si de pe covor: solutii simple

Distribuie:

Publicat:

Parul de pisica, fie ca e pe haine, pe covoare sau pe piesele de mobilier este foarte deranjant. Iata cu ce se curata parul de pisica, solutii practice si la indemana cu care sa scapi de firele nedorite de par.

Parul de pisica, pe haine, pe covoare sau canapea ne poate da batai de cap in lipsa unor solutii eficiente. Cu toate acestea, in zilele noastre exista tot felul de aparate casnice si ustensile speciale de curatat parul de pisica. 

Exista modele de asiprator special pentru parul de pisica, exista masini de spalat cu functii pentru parul de pisica, mopuri speciale, manusi destinate curatarii parului de pisica, role de scame cu care putem aduna si firele felinelor. Pe langa toate aceste solutii relativ noi, exista si unele mai vechi, dar destul de eficiente. Iata cateva dintre acestea:

Curatarea parului de pisica cu buretele de vase

Ia un burete de vase, umezeste-l si trece-l de mai multe ori peste material in acelasi sens, fie ca este haina, tapiteria canapelei, sau covor. O sa vezi cum se aduna firele de par pe burete. Curata-le si continua operatiunea, umezind din nou buretele de cate ori este nevoie.

In cazul hainelor, cel mai bine este sa faci acest lucru inainte de a calca haina respectiva, ca sa nu ramana umeda. Curatarea parului de pisica cu manusi de cauciuc
Chiar daca exista manusi special destinate curatarii parului de pisica, si banalele manusi de cauciuc sunt o solutie foarte buna. 

Freaca intre ele doua manusi de cauciuc dupa ce le-ai tras peste palme. Acum electrizeaza incet toate firele de par buclucase si o sa para ca faci magie curata. 

Balsam de rufe pentru curatarea parului de covoare si mochete
Stropeste cu un pulverizator o solutie diluata de balsam de rufe, lasa sa se usuce, apoi aspira covorul si parul se va desprinde foarte usor de covor si/sau mocheta 

Parul de pisica este periculos pentru sanatate?
Parul de pisica in sine nu reprezinta niciun pericol (nici cel de om, nici de pisica) si asta pentru ca stomacul nu-l poate digera si este eliminat. Parul de pisica nu ataca organele interne si nici nu se „lipeste” de esofag sau intestine. Eventual ramane in gura si e eliminat prin scuipat sau inghitit cu un pahar cu apa. Desi pare ciudat sau dezgustator, adevarul e ca se poate intampla oricand sa ingeram fire de par, mai ales daca avem animale de casa. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img