vineri, 29 martie, 2024

Cuibusor de nebunii la Finantele Publice Iasi: Angajate abuzate sexual si incompetenta maxima la sefia institutiei

Distribuie:

Publicat:

Directia de Finante Publice Locale a devenit un adevarat cuibusor de nebunii din momentul in care la sefia institutiei a ajuns un personaj controversat • Angajatii institutiei din subordinea Primariei Iasi se plang de abuzurile sexuale, limbajul obscen si incompetenta de care da dovada noul lor sef • Conform informatiilor venite din interiorul DGEFPL, desi exista numeroase reclamatii la adresa lui Iulian Bituca, acesta se lauda ca nu poate pati nimic, deoarece are rude sus puse in functii de conducere la Camera de Conturi Iasi • Seful Serviciului Persoane Fizice de la Finantele Publice Locale a dat de trei ori examenul pentru a promova in aceasta functie, fiind singurul candidat

Institutia publica la care cetatenii municipiului Iasi isi platesc taxele si impozitele a devenit in ultimele luni un adevarat cuibusor de nebunii. Din momentul in care la sefia Directiei Generale Economice si Finante Publice Locale a fost numit Iulian Bituca, abuzurile sexuale, limbajul obscen si proasta organizare au devenit o obisnuinta pentru angajatii institutiei si contribuabilii care sunt nevoiti sa suporte haosul de aici.

Atat la Centrul de Informatii pentru Cetateni, cat si la biroul primarului Municipiului Iasi au fost depuse mai multe reclamatii din partea angajatilor DGEFPL Iasi care l-au reclamat pe Iulian Bituca pe motiv ca acesta face abuzuri de functie, in sensul ca foloseste un limbaj obscen si autoritar in fata subalternilor, iar in unele situatii chiar abuzeaza sexual angajatele Directiei de Finante Locale.

Iulian Bituca este un personaj controversat care a ajuns sef al Serviciului Persoane Fizice DGEFPL Iasi in conditii suspecte, iar din acel moment angajatii se plang ca sunt pur si simplu terorizati prin comportamentul abuziv si obscen al acestuia, iar contribuabilii au reclamat la Centrul de Informatii pentru Cetateni haosul care se petrece in institutia din subordinea Primariei. Se pare ca acest personaj a fost angajat in anul 2008 ca inspector la DGEFPL Iasi, iar apoi a promovat in diferite functii in conditii suspecte.

Conditiile suspecte prin care Iulian Bituca a devenit sef la Finantele Locale

Conform informatiilor, acesta are o ruda cu functie importanta la Camera de Conturi Iasi, care se afla in relatii apropiate cu fostul primar Gheorghe Nichita, iar prin influenta exercitata de fostul edil, acesta a fost numit in mai multe functii de conducere la Finantele Publice Locale pana in momentul in care a preluat scaunul de sef al Serviciului Persoane Fizice.

Conform surselor din interiorul insitutiei, pentru a ajunge in aceasta functie, Iulian Bituca ar fi incercat in mod repetat sa promoveze examenul obligatoriu. Se pare ca acesta a dat examentul pentru a deveni sef al biroului Serviciu Persoane Fizice din cadrul DGEFPL de trei ori, iar asta in conditiile in care a fost singurul candidat, semn clar ca slaba pregatire si incompetenta in domeniu il caracterizeaza.

Desi reclamatiile si sesizarile din partea angajatilor DGEFPL Iasi si a cetatenilor au fost depuse in numar mare la birourile Primariei Iasi, acesta nu a fost inlaturat din functie, ba mai mult, subalternii sai s-au plans de faptul ca Iulian Bituca are curajul sa se laude cu faptul ca nu poate fi demis si nici macar atins de vreun control al superiorilor pentru ca are o ruda sus pusa la Camera de Conturi Iasi.

"Bituca Iulian, sef Serviciu Directia de Finante Publice Persoane Fizice, primeste numai sacose in birou in timpul programului de lucru. Persecuta toti angajatii din subordine, dar mai ales sexul frumos, fiind mai tolerant cu cele care accepta favorurile sexuale. Nu e bun organizator, pentru ca in cele 8 ore de serviciu sta ascuns numai prin birouri, sau rezolvand problemele unuia sau altuia dintre cunostinte pentru o spaguta, iar salariatii din subordine au contribuabili cu sutele pe zi", reclama angajatii Directiei Generale Economice si Finante Publice Locale Iasi, care au dorit sa ramana sub protectia anonimatului.

Angajatii Finantelor Locale, audiati de primar

Situatia nefasta din cadrul institutiei din subordinea Primariei Iasi dureaza de mai multa vreme, atunci cand au aparut si o serie de inregistrari video care reflectau haosul de la ghiseele si birourile DGEFPL Iasi.

"Se da atotstiutor cu toate ca vine de la biroul de control persoane juridice unde nu facea mai nimic, activitatea lui era sa verifice imobile nou construite la care le calcula ITL 058 cu toate ca nu prea ii placea scrisul, luand alti colegi cu el", au mai reclamat angajatii Directiei Generale Economice si Finante Publice Locale Iasi.

Nemultumirile la adresa lui Iulian Bituca vin si din partea contribuabililor care se ingramadesc la ghiseele institutiei din subordinea municipalitatii pentru a-si plati diverse taxe si impozite. Acestia sustin ca, desi s-au facut numeroase reclamatii care au ajuns inclusiv la primarul Mihai Chirica in urma cu mai multe luni, situatia nu s-a rezolvat si, mai mult decat atat, nu au primit niciun raspuns la sesizarile facute.
Primarul Mihai Chirica a anuntat ca va verifica toate reclamatiile primite la Primaria Iasi si va purta discutii cu toti angajatii DGEFPL, iar in urma acestora va lua masurile care se impun.

Conform declaratiei de avere, Iulian Bituca detine un teren intravilan in suprafata de 200 mp, un teren agricol in suprafata de 0,7 ha, dar si un apartament in suprafata de 58 mp si o casa de locuit de 40 mp, toate acestea fiind in coproprietate cu sotia sa. Conform ultimei declaratii de avere completate in luna aprilie 2017, Iulian Bituca a fost remunerat in anul 2016 cu 49.425 lei ca sef serviciu in cadrul Directiei de Finante Publice Locale Iasi.

Contactat in repetate randuri, Iulian Bituca a refuzat sa raspuna apelurilor facute de reporterii BUNA ZIUA IASI pentru a comenta aceste situatii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img