News Flash:

CULINAR:Cea mai buna reteta de ficatei cu piure: doua ingrediente fac diferenta

9 Martie 2016
551 Vizualizari | 0 Comentarii
Piureul cu ficatei este una dintre cele mai cautate feluri de mancare. Asta din cauza ca este usor de preparat si pe gustul tuturor. Dar ce-ai zice de o reteta de acest fel mai speciala?

Ai nevoie de: 200ml lapte, 2 oua, 70ml lapte pentru piure, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri unt, 1 ceapa, 1 telina mica, 3 morcovi medii, 6 bucati de ficat de pui, 1 ceasca de mazare, sare, piper.

Punem lapte intr-un bol, asezonam cu sare si piper si lasam ficateii in lapte cat timp ne ocupam de restul ingredientelor. Curatam morcovii si telina si punem apa sau lapte la fiert intr-o oala. Cand apa incepe sa fiarba punem morcovul si telina si lasam la fiert pana se inmoaie legumele

Intr-o alta oala mica blansam mazarea (o punem in apa care fierbe timp de 3 minute si o scoatem in apa foarte rece,pentru a-si pastra culoarea). Dupa ce s-au fiert morcovi si telina, scurgem apa si le pasam foarte bine, adaugand cate putin lapte si o lingura de unt, pana iese un piure fin. Asezonam cu sare si piper, apoi dam piureul prin sita ca sa fie si mai fin.

Punem intr-o tigaie la incins ulei de masline si o lingura de unt si prajim ficateii, ii asezonam si cand s-au rumenit usor ii scoatem. In aceeasi tigaie unde au lasat ficateii aroma, caramelizam ceapa taiata julienne, o asezonam si pe aceasta si o lasam deoparte. Pentru ouale posate, punem apa la fiert intr-o oala si cand apa a ajuns la 60-70 de grade C, facem un vartej si punem oul in apa pentru 2-3 minute. Galbenusul trebuie sa ramana moale.

Servim ficateii alaturi de piure, peste care punem si bobite de mazare, ceapa caramelizata o asezam peste ficatei si oul posat deasupra. La sfarsit preasaram piper proaspat macinat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0955 (s) | 36 queries | Mysql time :0.023091 (s)