vineri, 29 martie, 2024

CULINAR Contine mai mult fier decat spanacul! Aliment banal, care costa doar 1 leu, ajutor de nadejde in lupta cu hepatita B si C

Distribuie:

Publicat:

Patrunjelul are numeroase proprietati terapeutice, fiind excelent pentru cresterea imunitatii si este un antioxidant de elita. Patrunjelul nu este doar un condiment indispensabil, ci mai ales un medicament natural valoros. El este bogat in vitaminele C, A, dar are si fier, mangan. Sucul de patrunjel este de real ajutor in cazul hepatitelor B si C, dar si altor afectiuni.

Specialistii sustin ca patrunjelul este de 4 ori mai bogat in vitamina C decat portocala, iar fier contine mai mult decat are spanacul. De asemenea, patrunjelul are un continut scazut de calorii, dar este bogat in substante nutritive importante, precum vitaminele A, K si C. In afara de rolul sau in mentinerea sanatatii oaselor si a inimii, vitamina K este esentiala pentru coagularea sanguina corecta, ceea ce poate ajuta la prevenirea sangerarii excesive. Numai doua linguri (8 grame) de patrunjel livreaza mai multa vitamina K decat aveti nevoie intr-o zi.

Sunt studii care sustin ca patrunjelul avand clorofila poate sa inhibe dezvoltarea virusurilor herpatice, altfel spus este un aliat de nadejde in hepatitele de tip B si C. Asa ca atunci cand esti bolnav fa-ti suc de patrunjel si bea 2 pahare pe zi, pe stomacul gol, inainte de a manca, timp de o luna de zile.

De asemenea, sucul de patrunjel este bun in cazul litiazei biliare. Sustine imunitatea organismului mai ales la copii, deoarece este bogat in vitaminele A, B si C. Este un remediu natural de ajutor in cazul bolilor reumatismale, in anemie, astenie, infectii cu paraziti intestinali.

In plus, acesta are in compozitie un aminoacid numit hisidina care se pare ca poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, sustin alte studii.

Sunt studii care sustin ca patrunjelul poate imbunatati sensibilitatea la insulina. Mai mult, antioxidantii din patrunjel pot reduce in mod eficient nivelurile ridicate ale zaharului din sange.

Are proprietati antibacteriene, contine uleiuri esentiale care pot sa combata bacteriile daunatoare, asa cum este Staphylococcus aureus.

Patrunjelul este si un excelent diuretic si un bun detoxifiant, asa ca primavara profita din plin de acesta. In poti consuma sub forma de suc, salata, ceai sau poti sa-l adaugi indata ce o mancare este gata preparata.

Vrei un ten luminos si fara pistrui? Nimic mai simplu! Aplica patrunjelul obtinut in urma prepararii sucului pe fata, excat ca o masa si las-o sa actioneze toata noaptea. Dimineata te speli bine pe fata si efectele nu vor intarzia sa apara.

Frunzele verzi ale patrunjelului mai sunt utilizate cu succes si pentru diminuarea cearcanelor de sub ochi. Pune o compresa cu patrunjel si las-o sa actioneze vreme de 20 de minute.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img