News Flash:

CULINAR:Orez la cuptor cu dovlecei

21 Martie 2016
653 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

350 gr dovlecei rasi (eu am cumparat zucchini)
200 gr branza Gouda (puteti pune cas, cascaval)
325gr orez (eu am folosit brun)
1 ceapa potrivita
2 linguri smantana
5 linguri ulei
3 oua
sare
piper
1 lingurita ierburi aromatice (optional)

Mod de preparare:

Bun, pentru inceput fierbem orezul in apa cu sare. Trebuie fiert cam 3/4 din timpul total de preparare, cel mai simplu este sa va uitati pe pachet. Orezul brun fierbe mai greu, 25 min. Puteti folosi orice orez, mai putin cel cu bobul rotund. Dovleceii ii dam pe razatoarea cea mare , punem putina sare si ii lasam sa stea cam 10 minute.

Intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei, adaugam ceapa tocata si dovlecelul scurs de apa si lasam sa se caleasca cam 5 minute, amestecand din cand in cand. Rasturnam totul intr-un bol, adaugam orezul fiert si strecurat, branza rasa, ouale, sare, piper, 3 linguri de ulei, smantana si ierburile aromatice. Amestecam usor pana se omogenizeaza.

Turnam amestecul intr-un vas termorezistent uns bine cu ulei. Coacem la cuptor, la 180 grade Celsius, timp de 25 min, pana deasupra se face o crusta aurie.

Reteta de orez la cuptor ne este recomandata de Amalia.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0849 (s) | 36 queries | Mysql time :0.023464 (s)