sâmbătă, 30 martie, 2024

CULINAR:Piept de rata cu sos de portocale

Distribuie:

Publicat:

Ingrediente:

1 kg piept de rata
50 ml lapte
250 ml suc de portocale
250 gr unt
8 gr crema de trufe
125 gr miere
2 cartofi
3 morcovi, taiati rondele
150 gr broccolli
sare
piper
nucsoara
boia dulce
oregano

Mod de preparare:

Cresteaza piptul de rata pe partea cu pielea si asezoneaza-l cu sare si piper. Prajeste-l in tigaie, cate 7-8 minute pe fiecare parte. Apoi se pune la cuptor aproximativ 10-15 minute. Intre timp topeste untul intr-o tigaie, apoi se adauga sucul de portocale, mierea si laptele. Amesteca in incontinuu, pana se ingroasa. Asezoneaza cu sare dupa gust.

Fierbe legumele sau gateste-le la aburi, insa in vase separate. Asezoneaza apoi cartofii cu sare si piper, putin unt si doua linguri de lapte. Adauga apoi crema de trufe si amesteca bine.

Cand morcovii sunt al dente adauga-i intr-o tigaie cu putin unt incins. Presara deasupra nucsoara si asezoneaza cu sare si piper. Peste broccoli adauga sare si putin unt, apoi se asezoneaza cu oregano.
Scoate pieptul de rata din cuptor si taie-l felii. Stropeste-l cu sosul de portocale si pune-l pe un platou alaturi de legume. Serveste rata alaturi de un pahar de vin alb.

sursa: acasa

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img