News Flash:

CULINAR:Pui cu lamaie la cuptor

15 Martie 2016
622 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

8 pulpe superioare
1 lamaie
1 lingurita ghimbir ras
2 linguri miere
2 linguri ulei de masline
1 lingura sos de soia
ceapa verde tocata marunt
20g unt topit
1/2 lingurita sare

Mod de preparare:

Rade coaja de lamaie, apoi stoarce-i zeama. Intr-un bol adauga coaja de lamaie, ghimbirul ras, sarea si untul. Intr-un alt bol amesteca sucul de lamaie, sosul de soia si mierea. La final adauga doua-trei linguri de apa. Continua sa amesteci pana cand obtii un sos omogen. Sub pielea puiului adauga cate putin din compozitia de unt cu ghimbir si coaja de lamaie. Freaca bine pulpele, astfel incat aromele sa se distribuie uniform.

Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul de masline si prajeste puiul, asezandul cu pielita in jos. Lasa-l sa se prajeasca pana devine maroniu-auriu. Intoarce-l apoi pe partea cealalta si toarna sosul peste acesta.

Lasa puiul sa fiarba la foc mic timp de 15-18 minute, sau pana cand este patruns foarte bine. Serveste puiul cu lamaie si ghimbir alaturi de o garnitura simpla de orez si/sau o salata de sezon. Poti servi alaturi un pahar de vin alb.

sursa: acasa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 36 queries | Mysql time :0.025605 (s)