vineri, 19 aprilie, 2024

CULINAR:Somon la cuptor, cu legume si sos de vin

Distribuie:

Publicat:

Ingrediente:

500g file de somon
400g cartofi, taiati in sferturi
2 bucati fenel, taiati cuburi mari
2 lamai feliate
20 rosii cherry, taiate in jumatati
100g masline negre, fara samburi, taiate in jumatati
1 ou, batut spuma
ulei de masline
sare
piper
2 pahare de vin alb

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pune cartofii la fiert in apa cu sare. Lasa-i sa clocoteasca timp de 6 minute.

Intre timp, intr-un catron adauga pestele, rosiile, fenelul, lamaia si maslinele. Stropeste-le cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. La final adauga cartofii fierti si amesteca bine.
Din folie de staniol formeaza o punga. Unge trei dintre capete cu ou batut, apoi sigileaza-le bine, astfe incat zeama sa nu se poata scurge.

Adauga in punga formata pestele si legumele si toarna vinul peste ele. Sigileaza si celalat capat al pungii. Asaza punga intr-o tava si coace pestele timp de 18-20 de minute. Cand este gata, desfa punga cu grija, lasand aburul sa iasa afara, pentru a nu te arde. Adauga apoi continutul pe un platou si serveste-l imediat.

sursa: acasa

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img