vineri, 29 martie, 2024

Culmea cresterii RECORD a economiei romanesti: Mai “tari” decat China, dar mai saraci ca inainte

Distribuie:

Publicat:

Economia Romaniei infloreste si nu se mai opreste, dar numai pe hartie! In timp ce Institutul National de Statistica anunta ca tara noastra bate China la cresterea economica, milioane de romani se sufoca sub un val de scumpiri. Iar previziunile sunt alarmante: pana la finalul anului, vor creste preturile la alimente, facturile si ratele. Pentru ca euro zdrobeste, de o saptamana, leul si nu se va opri, cred analistii.  Economia duduie. Cifrele arata ca Romania are o cresterea economica, in primele 9 luni ale anului, de 7%. Exact pe dos sunt leul si traiul romanilor.  

 

La un venit de 5.000 de lei al unei familii, cheltuielile cu ratele, cosul de cumpaturi si plinul la masina sunt mai mari. Daca mai adaugam si factura la telefon, internet si casco, din 5.000 de lei raman 1.863 de lei. In doar o luna, pe aceleasi bunuri si servicii, inseamna ca aceeasi familie cheltuieste mai mult cu 122 de lei fata de noiembrie.

Desi moneda nationala s-a apeciat putin azi, e tot aproape de 4 lei si 65 de bani. Iar, pe langa asta, romanii sunt loviti de scumpiri din toate partile. Iar moneda europeana inca nu si-a atins apogeul, avertizeaza specialistii. 

Euro creste si pentru ca importam mai mult decat exportam. Pe economie mai pun presiune si cresterile artificiale ale salariilor, dar si inflatia marita.   In numai cateva luni, leul s-a devalorizat dramatic. De exemplu, cu 10 lei, acum, in loc de 10 paini, cumparam doar 7-8 . Si ratele in lei ale romanilor sunt in crestere. Robor a atins astazi o alta valoare record: 1,92%, cea mai mare din ultimii 4 ani. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img